Valentinovo

Valentinovo je pred vrati – predlagamo nekaj romantičnih presenečenj.

 

Če ljudski rek pravi, da ima sveti Valentin ključe od korenin, pa jih ni tako malo, ki trdijo, da ima tudi čarobni vpliv na zaljubljena srca. Seveda se lahko romantičnih poklonov lotevamo prav vsak dan, a če ste med tistimi, ki želite za valentinovo pripraviti prav posebno presenečenje, vam ponujamo nekaj  prisrčnih zamisli.

Z malo spretnosti do ljubkih valentinovih pozornosti – simpatične sladkorne kocke – pričarajte jutranji nasmeh svoji ljubezni.

 

Hitro izvedljiva ideja iz časopisnega in barvnega – v tem primeru rožnatega – papirja je lahko prijetna okrasitev doma zaljubljencev, če pa zraven postrežemo še vročo čokolado s piškotom v obliki srčka, pa je »ljubim te« tako rekoč v zraku!

 

Stenske dekoracije: na romantične večere se pripravite že podnevi in okrasite stene – naj te ne bodo dolgočasne, opremite jih z valentinovimi motivi – hkrati še reciklirate barvice. Prikupno, kajne?

Papirnat srček, izdelan v tehniki origami, je preprosta dekoracija in obenem ljubezensko posvetilo za ljubljeno osebo ob valentinovem ali kakšni drugi posebni priložnosti. Vse, kar potrebujete, je lep papir in malo dobre volje.

Kvačkani srček – simpatično darilce, pozornost za vaše najdražje. Lahko pa ga uporabite kot ljubko stensko dekoracijo ali obesek za popestritev praznih vej.

Pravijo, da je čokolada najbolj zaljubljena od vseh slaščic – zbudi namreč čute, da si zaželimo sladkih poljubov. Lahko jo naredimo tudi sami: čokoladno darilce iz srca:

Ljubezen gre skozi želodec – še posebej na valentinovo.

Seksi večerja bo poskrbela za okusen uvod v romantično noč. Zaljubljencem bo morda teknil rostbif v višnjevem objemu in s tartufovimi polentnimi srčki ter zaljubljena solata s češnjevim paradižnikom, granatnim jabolkom in parmezanom.

 

Sladica mora biti lahka in obenem čutna – predlagamo vam kar tri:
– čokoladni minjon,
– panakoto z jagodnim prelivom ter
– čokoladni tartuf.

Izberite tisto, ki je najbolj po vajinem okusu. Brez pravega pogrinjka je tudi hrana samo napol pripravljena, pravijo. Valentinov pogrinjek s svečkami in romantičnimi motivi bo poskrbel za razvajanje vseh čutov.

 

 

Strast lahko svojo veliko vlogo odigra tudi za mizo. Če izberemo belo, črno in dramatično rdečo, bo naš valentinov pogrinjek nenavaden, strasten, privlačen. Večerja se bo tako odvila v slogu opere Carmen:

Simpatije na delovnem mestu, v šoli ali med prijatelji lahko razveselite z romantičnimi mafini.

Doma pečenim mafinom lahko dodate še piko na i – naredite elegantne mafine.

Valentinovo naj bo dan, ko še bolj odprete srce in spustite vase ljubezen, zaupanje, strast … Bodite romantični ali drzni, kot vam seveda najbolj ustreza.

Foto:  arhiv DISa