Valentinovo – časopisni srčki

Simpatična in hitro izvedljiva ideja za februarski čas, ne samo za valentinovo.

 

Po snegu, ki ga je letos za marsikoga že preveč, komaj čakamo na pomlad. V tem letnem času se namreč vse prebuja, tudi ljubezen – ptički se ženijo, dan se daljša, krepimo odnose, vzpostavljamo nove. Približuje se razvpiti praznik, valentinovo, ameriško poveličevanje romantične ljubezni, za katero se ni treba potruditi. Resnici na ljubo, smo komercializacijo pograbili vsi, trgovci in kupci.

 

 

Na Slovenskem je imel praznik svetega Valentina čisto drugačen pomen. Na valentinovo se začnejo prva dela na vrtu in v vinogradih, rek Sv. Valentin ima ključ do korenin ima trdne temelje v prebujanju narave in delovnih obveznosti na vrtu, vinogradih, njivah.

Če praznujete valentinovo ali želite le popestriti svoj dom ali presenetiti svoje bližnje, nam je Tjaša  pripravila hiter in preprost način, kako okrasimo dom v vzdušju dneva zaljubljencev.

 

Med starim časopisom hranim tudi italjanskega, ki mi je še posebno všeč zaradi rožnatega odtenka papirja (mislim, da je pri nas časopis Finance podobne barve) in mi je v tem primeru prišel zelo prav, ko sem ga kombinirala s pastelno roza kolaž papirjem.

Sami si izberite barvo ali barvno kombinacijo in iz papirja izrežite srčke. Ni nujno, da so vsi enake velikosti in oblik, različni so celo lepši, kot če so vsi enako ‘naštancani’.

 

Pri šivanju srčkov sem si pomagala kar s šivalnim strojem, če pa ga nimate, lahko šivate kar na roke, z večjimi šivi.

 

 

Srčkov našijte skupaj toliko, kolikor dolgo girlando želite, seveda odvisno od tega, kam jo boste napeljali. Z njimi lahko okrasite tudi lonce za rože, zavese, morda celo prostor, kjer boste imeli ohcet.

 

 

 

Mmm, ob tako srčkastem ozračju se zraven prileže še skodelica toplega čaja ali kakava in domači piškoti – v obliki srca, seveda.

 

Piškoti, ki smo jih pred peko obrezali tako, da se lahko nataknejo na skodelico, so lahko prijetno in sladko presenečenje tudi za goste, ki pridejo na klepet.

 

 

Za dober odnos je potrebno več kot samo iskrica med dvema posameznikoma ali romantična filmska uspešnica, zato ne  pozabite: vsak dan se lahko potrudite in si pričarate valentinovo.

Izvedba in foto: Tjaša B – Unikatiasha