Ustvarjajmo z rožmarinom

Simpatična popestritev skodelic, ilustracije in risbe.

Rožmarin je naš letošnji spomladanski trend. Ste vedeli, da so Grki verjeli, da so bogovi bolj navdušeni nad vencem iz rožmarina kot zlata? Rimljani so svoje hišne bogove krasili z venčki iz rožmarina. Nekoč je rožmarin cvetel tudi na oknih vsake slovenske domačije. Narisali smo ga na papir in skodelice ter izdelali prikupen pogrinjek.

Za risanje potrebujete papir, pisalo in skodelice. Rožmarinovo vejico smo prerisali na papir.

 

Za poslikavo skodelice potrebujete vodoodporno pisalo, mi smo izbrali črn flomaster.

 

 

Rožmarinova vejica na skodelici jw simpatična poživitev belega porcelana. Na skodelice lahko rišete tudi samo z alkoholnim flomastrom, ki pa se bo sčasoma zbrisal in lahko naslednjič skodelice porišete z drugim motivom.

 

 

Če skodelice shranjujete na odprtih  policah, boste svojo kuhinjo lepo popestrili.

 

 

Navodilo za izdelavo rožmarinovega venčka najdete tu, skupaj z ilustracijo rožmarinove vejice in skodelicami je zanimiv okras.

 

 

Z rožmarinom obogatimo krompir in meso, predvsem ovčetino, svinjino in divjačino. Ob tem lahko pogrinjek za popestritev dopolnimo z rožmarinovo vejico in prtičkom.

 

 

Med kuhinjske pripomočke smo umestili risbo. Hitro izvedljiva zamisel, morda tako na en mah okrasite kuhinjo ali pa se projekta lotite za konec tedna.

 

 

Nam so všeč hitre, unikatne rešitve, za katere ne potrebujete dragih nakupov in iskanja sestavin po svetu. Želimo vam veliko prijetnega ustvarjanja in lepšanja notranjih prostorov.

 

 

foto in izvedba: Tjaša Brajdih – Unikatisha