Stenske nalepke v otroški sobi

Otroške sobe so čarobni prostori v naših domovanjih, krašenje in opremljanje kmalu preide v roke najmlajših. Če bi se radi izgnili smetenju z risanimi junaki je tole za vas.

Otroške sobe so velikokrat tisti prostor v domu, kjer se sprošča največ domišljije, tako starševske, recimo maminih, ki tik pred rojstvom dece poskušajo poslikati in urediti sobo, kot je njim všeč, kot otroške. Potem ko pleničkarji zrastejo in začnejo uporabljati svoje sobe, takrat otroška domišljija začne opremljati svoj prvi prostorček.

Nalepke, sploh sedaj, ko se jih da dobiti povsod in poleg N-različic raznih risarskih junakov, videnih v večini slovenskih trgovin,   lahko dobimo tudi drugačne, ljubke, humorne dekoracije. Viseče sove, vlake, ilustracije raznoraznih umetnikov, oblikovalcev. 
 
Moram pokazati majhen nabor, morda kdo poseže še po čem drugem, ne samo po blockbusterskih nalepkah. 
 
 
Nalepke z enako funkcijo kot šolska tabla, obožujem jih, najbolj tiste, ki kažejo domišljijo izdelovalca. 
 

 

Zaporedje enakih kvadratastih tabel. Wallnutz.

 

Pri ferm living so mi všeč predvsem zaporedja, od majhnega k velikemu, in stilizirane podobe. Ni zanemarljiv tudi njihov izbor tapet z otroškimi motivi.

 

Francoske izdelke vedno z veseljem pregledujem, nobene amerikanizacije, ljubko, prisrčno, uporabno. Acte -deco.

Lovemae,  kaj ne bi imela rada teh dekoracij! Nežne barve in velik izbor motivov, od strašnih pajkov in podobnih gomazečih pošasti do prijaznih ptičev in skodelic in abecede, pa to še ni vse, ne manjka idej za oblačenje, gozdne živali v verziji za fantke in posebej za punčke, in tako naprej.

 

Me je mikalo tapete pustiti za drugič, pa vseeno ne morem. Retro villa  za vse, ki znate kombinirati in so vam všeč živahni retro vzorci. Le po pameti, se pa splača preklikati čez stran Retro Ville, odkrijete lahko krasne fotografije.

Za dodatno raziskovanje priporočam še

HU2.com

Famille summerbelle

wallcandyarts.com

weegallery

Pokažite vaše otroške sobe, verjamem, da se marsikje skrivajo domači biseri.