Šopki januarja: tulipani

Nekaj tulipanov in mnogo drugačnih idej

Januar je mesec s tako nesrečno malo cvetja, kot je prihrankov v našem državnem proračunu – kaj lahko naredimo z nekaj cvetovi tulipanov? Posebnega primanjkljaja v denarnici ne, zato pa mnogo veselja svojim od zime in sivine utrujenim očem!

 

 

Zunaj na vrtu še čisto nič ne cveti, zato pa je v cvetličarnah in na tržnicah vedno več tulipanov.  Nekaj drobiža bomo pa že zložili skupaj za par cvetov! V veliki vazi bi se izgubili, zato jih aranžirajmo drugače.

Te štiri cvetove od bele preko rožnate do vijolične smo dali v lepe stekleničke, morda od žganih pijač ali likerjev. Njihovo barvo podkrepimo z rožnatimi trakovi.  Postavimo jih lahko kamorkoli, od dnevne do kopalnice bodo učinkovit okras.

 

 

Belo na črnem – cvetovi na tabli.

 

 

Morda nimamo prostora na pisalni mizi v pisarni niti za  eno vazo cvetja? Izkoristimo tablo za obvestila. Tri steklene epruvete smo z vročim lepljenjem prilepili na črno podlago. Trije beli tulipani ustvarjajo umirjeno zaporedje. Ko se bodo osuli, bomo epruvete zlahka odstranili in prihranili za nove ideje.

 

 

Malo drugačna razporeditev in drugačen učinek.

 

 

Epruvete lahko obesimo na okno.

 

 

Okrog epruvet privežemo žico ali trakove in jih pritrdimo na rob okenskega krila. Morda  si pomagamo s koščkom obojestranskega  lepilnega traku, ki ga skrito  prilepimo, da bomo epruvete obdržali v  želenem položaju. Trakove smo okrasili z nekaj lesenimi kroglicami in svet bo za nekaj dni lepši – tudi če zunaj ne bo sonca.

 

 

Tudi prazne buteljke se lahko prelevijo v začasne vazice. Skupina buteljk z belimi in ciklamnimi tulipani  je že prav šik.

 

 

En sam cvet pa lahko polepša police, na primer knjižne. Poznate Dumasov Črni tulipan?

 

 

Mačice so za nas že od otroštva ena prvih napovedi pomladi. K njim bi sodile počasi taleče se ledene sveče. Zjutraj pomrznjen in čez dan vedno bolj južni sneg. Prve trobentice na prisojnem hribu. Kakorkoli, nekaj vejic vrbovih mačic in tulipan v ozki stekleni vazici pomladijo dan! Kupite tudi vi nekaj tulipanov in se igrajte z njimi ves konec tedna!

Stiliranje in foto: US