Slon, porcelan pa to

Posodje Elephant Ceramics Michele Michael – predmet modrega poželenja

 

Slona v trgovini s porcelanom sem naveličana – porcelana in keramike pa ne! Modre –  sinje, indigo, pariško, delftske, turkizne modre – se tudi ne naveličam. Posebno ne na keramiki in porcelanu. Elephant Ceramics – enostavne geometrijske oblike. Paleta od bele do modre. Ročna izdelava. 
 

 

 

Michele Michael oblikuje keramiko in porcelan. Glino oblikuje v preproste forme namiznega posodja, njena »modra nit« sta barva in odtisk grobega lanenega platna. Sicer je Mišel Mišel potemplana za take stvari, saj je  med drugim pisala o dekoriranju in oblikovanju za različne časopise  (Gourment, Food and Wine, House and Garden LivingRoom …).
 
 
Ukvarja se s stiliranjem notranje opreme in pogrinjkov, je tudi solastnica podjetja Elephant Props na Manhattnu v New Yorku, ki se ukvarja s stiliranjem in  izposojo rekvizitov za fotografiranje in snemanje prispevkov.  
 
 
Vse kaže, da je nekoč med obsedenim iskanjem modrih krožnikov za fotkanje obupala nad ponudbo in si rekla, da jih bi sama že zdavnaj naredila – in jih je! Khm, jaz bi nekaj purpurnih in grafitno sivih kosov – a naj kupim lončarsko vreteno in peč?