Pregled leta 2013 – najboljše fotke

Pregled leta skozi oči našega fotografa Klemna Brumca.

Leto 2013 je bilo v uredništvu Dom in Stil pestro kot že dolgo ne. Obiskali smo različne kraje, slikali kotičke po vsej Sloveniji in se pogovarjali z zanimivimi in ustvarjalnimi posamezniki. Klemnov izbor nam dovoli pokukati tudi za fotoaparat, za vse tiste treutke, ko so polni smeha, ko nam nerodnost navzočih, prijateljsko zbadanje ali nenavadne domislice pomagajo, da so naše fotografije in ideje predstavljene v najboljši luči. Velikokrat nam pri tem pomagajo tudi otroci, včasih kot statisti, drugič kot naši pomočniki – malce za šalo in malce zares.

 

 

Ogromno je trenutkov, ko mora naš fotograf dobesedno narediti red, da se mu vsi preostali amaterski fotografi umaknemo izpred objektiva, saj želimo vsi fotko ali dve za Facebook, Instagram, Twitter. Klemnu ne preostane drugega, kot da namesto scene slika nas.

 

 

Hrana je verjetno najlubši Klemnov motiv, še posebno takrat, ko mora kaj pokušati.

 

Obiskovanje in slikanje restavracij in bistrojev bo verjetno v letu 2014 pogosto na urniku, ker se je to Klemnu v letu 2013 zelo priljubilo.

Vsi imamo radi tihožitja, še zlasti če ne manjkajo rože, ki jih ženski del uredništva obožuje. Klemen pa malo manj, ampak vse pogosteje slišimo njegov znameniti stavek: “Saj mi bo žal, kar bom zdajle rekel, ampak rabimo rože”.

 Jesen 2013 – piknik

Tudi vozila so se nam pridružila v letu 2013, začeli smo sicer bolj skromno, kar pomeni, da bomo lahko v letu 2014 z lahkoto nadgradili.

 Jesen 2013 – intervju z Borom Čehom

vse foto: Klemen Brumec