Predstavljmo: Klemen – Po dežju

Predstavljamo Klemna, avtorja bloga Po dežju.

 

Klemen je mlad fant, star komaj 21 let. Poznamo ga kot avtorja bloga Po dežju, ki je pretekli mesec praznoval že svoj tretji rojstni dan. Klemen je tudi študent krajinske arhitekture. Pravi, da ga v življenju zanimajo majhne stvari, take ki lepšajo naš vsakdanjik: lepa beseda, stara fotografija, knjiga, skodelica, dežne kaplje … Zdi se mi, da je ena taka fina poetična duša, ki se bo z leti še zelo lepo razvijala in cvetela.

Klemen je tudi član BEŠTEKteatra, mlade gledališke skupine, ki je šele na začetku svoje ustvarjalne poti. V skupini igra, včasih tudi režira in skrbi za odnose z javnostjo. Zelo rad fotografira in ima »dober uč«, kar lahko preverite na njegovem blogu. Sicer pa uživa v kolesarjenju po mestu in opazovanju zanimivih ljudi, ki ga vedno znova navdihujejo.

 

Kaj vam pomeni vaš blog, kako in kdaj ste ga začeli pisati?
Blog sem začel pisati jeseni, pred tremi leti. Takrat si nisem mislil, da bo postal tako velik in pomemben del mojega življenja. Začel sem brez posebne »misije«, danes pa, se mi zdi, da blog opominja, da ne spregledamo drobtinic življenja.

 

V katero kategorijo bi uvrstili svoj blog; kuharski, lifestyle, interier, diy, modni …?
Imam se za lifestyle blogerja, saj prav ta besedna zveza povzema področja, ki me zanimajo in jih delim na blogu.

Kakšen je vaš slog oziroma slog kuhanja, oblačenja, opremljanja doma?
Zelo hitro in pogosto spreminjam slog – to se vidi doma, v moji sobi, po tem kaj nosim, kaj fotografiram, kako pišem … Rekel bi, da je zmes več vplivov in stilov: od vintage, retro pa do sodobnega minimalizma. Rad imam belo posteljnino in opazno karirasto srajco.

 

Katere blogerje redno spremljate in cenite?
Zelo so mi všeč blogerji iz severnih držav, predvsem iz Nemčije, Danske, Švedske … Njihov stil mi je zelo blizu. So zelo preprosti, ne pretiravajo z dodatki in so zelo izvirni. Mislim, da je Sloveniji prav obratno, saj smo zelo nagnjeni k zapletanju. Med tujimi blogi rad prebiram Sandro Juto , Cup of couple ter Own way of inspiration, če jih naštejem samo nekaj. Med domačimi pa bi omenil Talking to volcano, Handmade in Moste in vedno navdihujočo Nino Urh.

Kaj, poleg drugih blogov, redno prebirate na spletu?
Dejaven sem na družbenih omrežjih, redno prebiram domače in tuje lifestyle strani, informativne spletne strani. Zelo rad pa listam tudi revije, kot so Ambient, Hiše, Kinfolk in podobne.

 

Kateri letni čas imate najraje in zakaj?
Zelo mi všeč pozna jesen, saj se takrat potek dneva popolnoma spremeni. Dnevi so krajši, večeri pa dolgi. Takrat sem rad doma, na toplem. Pa tudi barve so takrat najlepše. Tudi meglice so mi všeč.


Kako preživljate jesenske in zimske počitnice, ste radi doma, na toplem ali vas vleče ven oziroma v raziskovanje novih krajev?

Počitnic nimam, ker sem študent. Seveda rad potujem in odkrivam nove kraje, ki me v življenju navdihujejo, a z veseljem ostanem tudi doma.

 

Kakšne so vaše nakupovalne navade ali kupujete prek spleta, kaj radi kupujete oziroma za kaj veliko zapravite, so to domače ali tuje znamke, morda ročno narejeni izdelki?
Najraje kupujem neuporabne stvari in darila. Zelo rad hodim tudi na bolšje sejme ali pa zavijem v second hand trgovino. V zadnjem času pa svojo garderobo nakupujem tudi po spletu. Ročno narejene in unikatne izdelke zelo cenim, saj imajo poseben čar in vrednost.

 

Spraševala: Valentina Vovk, Fotografira: Klemen – Po dežju