Predstavljamo: Vesna Vogrin – sobazrazgledom

Predstavljamo sobozrazgledom in avtorico Vesno Vogrin, ki so jo soustvarjalke poimenovale “mačka, ki kvačka”.

 

Vesna Vogrin je Sobozrazgledom v svojih mislih zasnovala že dolgo tega. Na plan oziroma na internet pa jo je postavila šele pred dobrim letom in pol. Včasih je kvačkala nakit, zdaj kvačka košare, cekarčke, odeje, denarnice in grelce za roke. Na njenem blogu, ki po vizualni podobi spominja na skandinavske bloge, najdete predvsem veliko lepih fotografij njenih izdelkov in navdih za kakšno svojo ustvarjalno idejo.

 

Kaj vam pomeni vaš blog, kako in kdaj ste ga začeli pisati?
Blog sem začela pisati lani. Moj blog je moja spletna stran na njej pokažem svoje izdelke, kaj lepega napišem in to mi zelo veliko pomeni.

 

V katero kategorijo bi uvrstili svoj blog kuharski; kuharski, lifestyle, interier, diy, modni…?
Zanimajo me lepe stvari in predvsem lepi interierji. Rada imam tudi zanimive naredi sam ideje. Na mojem blogu je vsega po malem, zato lahko rečem, da se uvršča nekam med lifestyle in urejanje doma …

 


Kakšen je vaš slog oziroma slog oblačenja in opremljanja doma?

Eklektičen! To pa zato, ker me pritegnejo različne stvari in tudi različni slogi. Rada imam barve, tudi moj dom je zelo pisan in živahen. Po drugi strani pa mi je všeč skandinavska preprostost, skoraj odsotnost barv in enobarvnost pri opremljanju. Pri meni je vse odvisno od trenutnega navdiha in razpoloženja. Tudi oblačim se podobno. Najpogosteje v črno, včasih, še posebno poleti, sem tudi vsa v belem, spet drugič pa cela pisana.


Povejte mi prosim kaj o svojih izdelkih, kaj najraje delate, ustvarjate? Imate pri svojem početju kakšnega vzornika?

Moji izdelki so večinoma kvačkani, in sicer kvačkane košare iz jute in konopljinega motvoza, denarnice in drugi podobni izdelki. Čeprav sem človek, ki ga zanima sto in ena stvar in mi eksperimentiranje z drugimi materiali ni tuje, me vedno povleče nazaj k kvačkanju. Kvačkanje je kot meditacija in v teh časih je fino, če se lahko vsaj za trenutek umakneš vase. Kakšnih posebnih vzornikov nimam.

 

 

Katere blogerje redno spremljate in cenite?
Redno spremljam norveške blogerke, pa tudi nekaj slovenskih, seveda. Sicer pa zelo cenim vse blogerke in blogerje tega sveta, pisanje bloga je namreč zelo zahtevna stvar.

 

 

Kaj, poleg drugih blogov, redno prebirate na spletu?
Najpogosteje Pinterest.

Kateri letni čas imate najraje in zakaj?
Vsak po svoje je lep, ampak če že moram izbrati, je to pomlad, ker se po dolgi zimi takrat končno pokaže sonce, ki vsaj večini ljudi pričara nasmeh na obraz.

Kako preživljate jesenske in zimske počitnice, ste radi doma na toplem ali vas vleče ven oziroma v raziskovanje novih krajev?
Vsekakor doma, na toplem.

 

 

Kakšne so vaše nakupovalne navade? Ali kupujete na spletu, kaj radi kupujete, za kaj veliko zapravite, so to domače ali tuje znamke ali morda ročno narejeni izdelki?
Največ zapravim za material, potreben za ustvarjanje, ki ga ponavadi kupim kar v spletni trgovini, ker pri nas tega ne dobim ali pa zato ker je ceneje. Včasih pa si po internetu naročim tudi kakšno knjigo.

Piše: Valentina Vovk, Fotografije: Arhiv Vesne Vogrin