Predstavljamo: Julijini mehurčki – Julija Peklar

Predstavljamo blog Julijini mehurčki avtorice Julije Peklar.

Julija Peklar – Julijini mehurčki je po poklicu psihologinja in novopečena mamica, ki je že tretji mesec na porodniškem dopustu. Je oboževalka lepih stvari, v prostem času pa z velikim veseljem ureja svoj dom, veliko bere, hodi v naravo, fotografira in ustvarja nakit. Julija zelo rada tudi potuje in uživa v dobri hrani, ki jo z veseljem pripravi sama, najpogosteje za dva ali za svoje goste. Dolgo sta jo spremljala ples in glasba, zdaj pa veliko več časa namenja ročnim spretnostim. Televizije ne gleda, saj čas raje posveti sebi ali raziskovanju po spletu. Zdaj ko vidi, kako otročiček pridno raste, pa že komaj čaka vsak nov korak v njegovem razvoju. Želi si, da bi nekoč lahko združila svojo karierno in ustvarjalno pot ter se preizkusila v nekoliko bolj podjetni ustvarjalni smeri. Trenutno je njena največja želja ustvariti lastno spletno stran. Idej je še veliko več, a morajo počakati na pravi čas.

 

Kaj vam pomeni vaš blog, kako in kdaj ste ga začeli pisati?
Stvari, ki jih rada počnem ali jih obožujem, so kot majhni mehurčki, ki plešejo okoli mene – od tod tudi navdih za ime bloga Julijini mehurčki, ki ga pišem že peto leto in tam predstavljam svoje fotografije, lepe stvari, ki so mi všeč, jih najdem kje drugje ali jih ustvarim sama. Za blog sem se odločila predvsem zato, ker sem na internetu našla čisto preveč zanimivih in čudovitih stvari, ki sem jih želela pokazati tudi drugim. Na neki način gre tudi za povezovanje z drugimi in izkazovanje svojih misli, občutkov, doživetij, navdihov in dosežkov. Gre za simpatično podporo, ko blogerji občudujemo delo drug drugega in nas to navdahne še bolj. Veliko izjemnih ljudi sem že spoznala prek pisanja bloga (v živo ali le virtualno) in nekaj posebnega je, ko se ti zdi, da osebo že poznaš in ona pozna tebe.

 

V katero kategorijo bi uvrstili svoj blog: kuharski, lifestyle, interier, diy, modni …?
Svoj blog bi uvrstila v kategorijo lifestyle, z dodatki kuharskih, diy, potovalnih in drugih tematik.

Kakšen je vaš slog kuhanja, oblačenja, opremljanja doma?
Tako pri urejanju doma kot pri kuhanju ali ustvarjanju nakita me nenehno spremlja nekakšen romantičen country rustikalni slog. Rada imam stvari, ki izražajo domačnost, toplino, nežnost.

 


Povejte mi prosim kaj o svojih izdelkih, kaj najraje delate, ustvarjate? Imate pri svojem početju kakšnega vzornika?

Načeloma najraje ustvarjam nakit in fotografiram lepote življenja, vendar se zadnje čase vse bolj navdušujem tudi nad eksperimentiranjem v kuhinji, čeprav takšne izdelke veliko manj razkazujem po blogu, ker jih prehitro zmanjka in jih pozabim poslikati.

Katere blogerje redno spremljate in cenite?
Posebnih vzornic nimam, všeč pa mi je res veliko blogerk, tako slovenskih kot tujih. Od slovenskih najraje prebiram Culinary journey by me, Pepermint in Iva Novak Photography, od tujih pa decor8, A beautiful mess, Princess Misia in 100 Layer Cake.

Kaj poleg drugih blogov redno prebirate na spletu?
Redno pregledujem Pinterest, ki te kar malo zasvoji, pa tudi strani z recepti, kakšne članke o vzgoji otrok in zdravem načinu življenja, vse pogosteje pa rada pobrskam tudi po straneh različnih ustvarjalcev na Facebooku in Etsyju.

Kateri letni čas imate najraje in zakaj?
Rada imam pozno pomlad in zgodnjo jesen – temperatura je ravno pravšnja, z veseljem se nastavljam sončku, prijetno je spiti kavico na terasi ali oditi na sprehod, ne da bi se popolnoma spotil. Tudi narava takrat daje največji ustvarjalni navdih!

Kako preživljate jesenske in zimske počitnice, ste radi doma na toplem ali vas vleče ven ali pa v raziskovanje novih krajev?
Vsako leto je drugače – kakšno leto se odpravimo na krajše potovanje ali smučanje, včasih je večji užitek ostati doma, se spočiti, družiti s prijatelji in družino, se posvetiti sebi.

 

Kakšne so vaše nakupovalne navade? Ali kupujete na spletu, kaj radi kupujete in za kaj veliko zapravite, so to domače ali tuje znamke, ročno narejeni izdelki?
Opažam, da v nakupovalnih središčih zadnje čase kupujem le še na razprodajah, ker so cene čedalje višje, izbira prevelika, moda pa se prehitro menjava. Vse več kupujem tudi po spletu – dopuste in potovanja, stvari za otroka, material za ustvarjanje, knjige, darila. Rade volje bi kupovala le slovenske znamke, a so v tujini stvari velikokrat veliko ugodnejše kot pri nas. Vendar kljub temu podpiram manjša podjetja in slovenske ustvarjalce ter pri njih kupujem predvsem, ko želim obdarovati najbližje.

 

 

Spraševala: Valentina Vovk, Fotografije: Julijini mehurčki