Pomagajo dobre fotografije pri prodaji stanovanj?

Ali kako se prodaje lotevajo Švedi

Prodaja nepremičnine je v teh časih težko delo! Zato prodajniki iščejo take in drugačne prodajne prijeme. Redko katera od nepremičninskih agencij se prodaje loti na način, kot se je je agencija Alvhem Makleri. Morda ji tudi zato dobro gre  (namreč vsakič ko pogledam na njeno spletno stran, ima nova neprodana stanovanja in več prodanih enot kot ob zadnjem obisku). Slovenske pa takega prijema sploh ne poznajo.

V agenciji so ustvarili prave fotozgodbe stanovanj, ki jih prodajajo. Pri fotografiranju niso pozabili na podrobnosti, kot so svečniki,  svečke, svetila, nenavadne kombinacije knjig, knjižnih polic, nenavadna svetila – recimo odrski reflektor,  razporeditve fotografij,  stoli, obleke na pravih mestih, barvna usklajenost tekstila  in cvetlice ter sobne in balkonske rastilne. Ni da ni, vsem, ki vam je všeč skandinavski stil, bo njihova spletna stran stanovanj prava poslastica.
  
Danes bomo pozornost namenili uporabi sobnih in balkonskih rastlin. Na balkonu se znajde vse: od tako klasičnih zasaditev, ki jih poznamo pri nas, torej resje in pušpan, do bolj nenevadnih za zimski čas, kot so tulipani in telohi. Ne manjkajo leskove veje. Mene pritegnejo lanterne s svečami, teh je pri njih vedno na pretek. Poleg tega stanovanja opremijo letnemu času primerno, zadnja so čisto spomladanska.
 
 
Sobne rastline od morda nenavadne oljke v kopalnici do bolj navadnega pušpana v obliki srčka ali kroga so postavljene v raznorazne fotogenične  lončke, od rosfrejastih do poraslih z mahom ali oblečenih v žakljevino.
 
 
Zelišča ali oljke v kuhinji.
 
 
Žakljevina
 
 
Ter pušpan v spalnici. Spustila sem vse tiste fotografije, na katerih so krasne kopalnice, hodniki, kuhinje in dnevne sobe, kjer povsod kraljuje rezano cvetje. Vse imate na dosegu roke, na zgornjih linkih.
 
 
Aha, kako prodajajo stanovanja v Sloveniji? Takole, čeprav je tole strašno romantično jezerce in hiška je videti fantastično, vendar …
 
 
 … je notranjost poslikana takole:
 
 
Vaše mnenje? Jaz ostajam brez besed.