Paraziti v dolini Šentflorjanski, epilog

Epilog zgodbe iz Bilečanske ulice

 

Da boste vedeli, za kaj gre v tej kolumni, najprej preberite prejšnjo z istim naslovom! Tole je epilog zgodbe iz Bilečanske ulice v Ljubljani. Ni preveč bleščeč, vsaj zame ne. Zakaj?
Nebodigatreba osebek je naredil, kar pač je. In kaže, da bodo (bomo) od tega, kar zadeva varnost nabiralnikov v zgradbi, vsi imeli koristi. Upravnik stavbe v Bilečanski se je po moji prijavi vendarle odločil, da bodo pohiteli s predvideno investicijo za letos – montažo novih nabiralnikov. Zdaj bo vhod v domovanja malo lepši, no, do popolnosti manjka še ogromno: fasada je stara 33 let, nadstrešnica pri vhodu je čisti socialistični obup. Predvsem pa bomo bolj varni, nihče naj ne bi več mogel odpirati tujih nabiralnikov. Vsak lastnik stanovanja bo dobil dva ključka, ki ju bo osebno prejel.
Ne preveč »brihtni« upravnik
V redu, imeli bomo in imel bom nov nabiralnik in varno pošto. Ampak vrli upravnik stavbe v Bilečanski ulici je osebku, ki mi je pobral pošto iz nabiralnika, predal moj službeni elektronski naslov. Človeku ni prišlo na misel, da bi me prej vprašal, ali to sploh lahko naredi. Nekomu, ki mi je, sicer domnevno, protipravno odtujil pošto, je sporočil moj osebni podatek. Ki to, če sem docela pošten, ni, ker sem pač, in v tem primeru žal, kot novinar javna oseba, in to tudi v zasebnem življenju. Toda upravnik bi vendarle lahko vprašal, ali moj email lahko sporoča naprej, še zlasti pa neuravnovešenemu osebku, četudi zaradi razrešitve konfliktov v stavbi. Ta osebek mi je namreč na moj službeni e-naslov pisal, da bo, če se mu pisno ne opravičim, zoper mene zaradi neutemeljene obdolžitve, da mi je iz nabiralnika vzel pošto, podal kazensko ovadbo. Potemtakem lahko od nekdanjega policista pričakujem še ovadbo in nadaljnje psihopatske izpade. Super, prima, res sem vesel! Najbolj se v življenju veselim ukvarjanja z neuravnoteženimi ljudmi. Hm, kaj ti pomaga super moderno stanovanje, relativen mir v veliki stavbi z veliko ljudmi, če pa imaš opravka s čudakom, nekakšnim koordinatorčkom? Vprašanje še je, zakaj to počne  že leta in leta in ga še kar nihče od SPL ne zamenja.
Seveda, ker je nekdanji policist, si veliko upa in pozna mnoge trike. Ki jih bom očitno spoznaval tudi sam in ob tem bentil.
Ampak vas, bralci, s tem ne bom več utrujal. Naslednjič bom spet pisal o domu, bivanjskih užitkih in življenjskem slogu.

 

Fotografija je iz albuma HOTEL Malograjski dvor Kamnik.