Podeželski šarm za urejeno gospodinjstvo

Gemma Comas je posnela novi katalog za Garden Hill – brezčasni hišni tekstil in pasteli!

 

Gemma Comas je kot fotografka sama po sebi vredna velike pozornost – je mojstrica lirizacije vsakdanjih stvari, toda tokrat poglejmo nekaj njenih bolj »profanih« posnetkov: za ameriško firmo Garnet Hill je posnela nov katalog. Objavljamo nekaj fotografij iz njega.

 

Garnet Hill je dobrih trideset let staro podjetje, ki sta ga ustanovila Grant Dowse in Pegge Kirschner. Med bivanjem v Evropi sta se navdušila nad angleško flanelo. Ko sta se vrnila v ZDA, sta začela s firmo v spalnici in na kuhinjski mizi. In uspela.

 

 

Poleg oblačil sta na voljo hišni tekstil in pohištvo – stil je tak zadržan, za ameriški višji srednji sloj, ki hoče biti malo podeželski, pa ne preveč. Za tiste dame, ki z nostalgijo mislijo na omare brisač in predalnike rjuh v nekdanjih gospodinjstvih, toda da bi same prešile ogrinjalo, ne, to pa ne, one imajo denar, da to zanje naredijo drugi! Kar znamki še manjka, da bi me prepričala na svoji spletni strani, ustvari Gemma Comas s svojimi fotografijami. Ko bom kje v rovtah imela svoje zatočišče, bom poiskala take trpežne, na videz asketske rjuhe, kot jih ponujajo – naši Mateji pa bom kupila pikčasto kopalniško zaveso.