Označevanje rastlin

Kako gresta skupaj označevanje rastlin in kozarcev na zabavi?

Preprosto – z barvnim trakom washi tape, ki smo ga našli pri Fridolini, smo označili različne lesene žličke. Te so prikladne, ker jih lahko zapičimo v kozarce s pijačo, jih prilepimo na papirnate krožnike za torto ali jih postavimo v lončke, kamor smo posejali rastline. Črtasti washi trakovi so lahko simpatično nadomestilo za suknjo in žličke z narisanim obrazkom so prav simpatični, mar ne? Otroci bodo navdušeni.

 

 

 

Osredotočimo se tokrat na rastilne. Nanje smo napisali imena rastlin, če želite, da ne zbledijo zaradi vremenskih pojavov, jih lahko napišete z navadnim svinčnikim (izkušeni vrtnarji trdijo, da ta ne zbledi) ali pa jih vžgete s pirografom. Mi smo tokrat imena napisali s tušem.

 

Žličke smo za popestritev okrasili z washi trakovi, za označitev lahko uporabite tudi barvo in vzorec traku. Žličke lahko v celoti polepite s trakom, lahko pa oblepite le del žličke. Igrajte se tudi z zaključkom washi traku, saj lahko z okroglinami ustvarite drugačen videz.

Konce žličk smo popestrili z narisanimi obrazki in ornamenti, vi pa lahko prepustite domišljiji prosto pot. Otroci vam bodo z veseljem pomagali pri krasitvi označevalcev.

Izdelala: 100%Suzi

Fotografiral: Klemen Brumec