Simpatična voščilnica iz papirčkov za mafine

Papirčke za mafine smo uporabili za izdelavo simpatične voščilnice.

Papirčki za mafine so najboljši, ko v njih postrežemo slastne mafine. Objavili smo že veliko receptov in predlogov za pripravo teh preprostih kolačkov, mafine za materinski dan, mafine za valentinovo, romantične mafine

 

Tokrat smo papirčke uporabili za izdelavo simpatične voščilnice – morda jo lahko uporabite v teh dneh – ko pride na vrsto materinski dan.

Potrebujete:

  • pisane papirčke za mafine,
  • perlico za središče rožice (lahko jo nadomestite z gumbom, kamenčkom …)

 

 

Izberemo poljubne papirčke za mafine ter izberemo prvi cvet, ki ga pritrdimo na voščilnico. Preostale papirčke odrežemo na primerno manjše velikosti in jih naložimo enega na drugega, tako da sestavimo cvet na voščilnici. Papirčke zlepimo z lepilom in v sredino dodamo perlico. Voščilnico lahko tudi opremimo z napisom. Papirčke lahko zarežemo, da bodo cvetovi bolj razprti, lahko pa jih pustimo zaprte.

 

Rožice, narejene iz papirčkov za mafine, lahko tudi nalepite na steno in poživite praznični dan, naj bo to rojstni dan ali kakšen bolj uraden praznik.

Papirčke za mafine lahko uporabimo tudi za dekoracijo – kot podstavke za kozarce, cvetje iz papirja, ki ga postavimo v vazo, z njim okrasimo stene ali darila.

 

 

Izdelala: 100% Suzi

Fotografiral: Klemen Brumec

Papirčki za mafine: Fridolina