Ne zajtrk, piknik na travi

Piknik na travi je lahko eleganten, če stil določa naš dom in vrt, bodimo taki tudi v naravi.

Piknik v naravi pripravimo z najlepšimi krožniki, vazo in steklenim pladnjem – ker nam ni vseeno!

 

Cenimo ljudi, ki znajo s svojim stilom zaznamovati vse: sebe in dom in vrt in svet okrog sebe. Če nam je seveda njihov stil všeč!;) Ker čisto vsega pa ne vzamemo! Spominjam se neke zahodne revije iz sedemdesetih in fotografije v njej –  nekaj dni me je obsedala. Če se ne motim, je ilustrirala reklamo za vino, ampak to ni važno; pomembno je, da moški in ženska sedita ob reki, jasno da sta zaljubljena, jasno da je ona v svetli obleki in kaže lepe noge, jasno da je on pravi dedc, reka pač teče …  na travi pa bel prt in vaza z grmado lilij, vedrica za vino in buteljka v njej, na prtu so še razpostavljeni krožniki s tujimi jedmi. Obsedli so me tisti krožniki – a tako da se gre na piknik, če si kot tista temnolaska in te ima nekdo rad!?! Kakšna terna v življenju!
Tako se gre na piknik, če imaš rad sebe! Vzameš bel prt iz omare, v košaro zložiš nekaj krožnikov in kozarcev, ki jih zavaruješ s prtiči, dodaš še Mobachovo vazico – in je! 
 
Ja, pa sadje, pijača, žemljice, čeprav si zaprmej obljubiš, da kar se hrane tiče, se naslednjič zgleduješ po tistem galantnem paru in njunem prigrizku. Nekaj lososa, morebiti pršuta, beluševa pita, jagodne tortice – najmanj to!
 
Ampak rože pa so, šopek dopolnimo s travami, ki jih naberemo v okolici.
 
Knjige tudi  morajo bit! Ni ga čez poležavanje na mahu v travi in branje. Da se nam le vremena zjasnijo in se tla pogrejejo od vedno močnejšega sonca, pa gremo na tak piknik na travi!  

 

Foto: MK, JR, KB

Styling: MFL,  MD