Igraj se – zabava v stilu

Ko nam je dovolj instant rojstno dnevnih zabav, si izdelajmo figurice in otrokom pokažimo stare dobre družabne igre.

Naša zabava ima preprosto temo – igrajmo se. Mizo za sladke prigrizke smo oblekli v črn šeleshamer, nanj smo s kredo narisali zastavice ter osnovo za družabne igre. Tokratno zabavo smo zasnovali v črni barvi: ta je elegantna osnova mize za sladice. Glavna tema naše zabave so družabne igre, zato so sladice hkrati posladek, igralne figurice ali simpatična darilca. Izbrali smo družabne igre, kot so človek ne jezi se, tri v vrsto in dama. V ta namen smo spekli piškotke z raznobarvno glazuro. Tako smo dobili figurice in zanimivo darilce, ki ga bodo gostje lahko odnesli tudi domov.

 

 

Vsak povabljenec dobi svoj kozarec s slamico. Te smo ovili s črnimi listki in nanje zapisali imena povabljencev, tako da ne bodo imeli težav z iskanjem svojih kozarcev.

 

 

Takole, pa začnimo! Za tri v vrsto lahko uporabimo raznobarvne piškotke ali pa spečemo mufine in izdelamo glazuro z znakci.

 

Nato posežemo po raznobarvnih piškotih in sestavimo igralno ploščo za človek ne jezi se – najbrž bo na koncu manjkal marsikateri košček, ki bo končal v lačnih želodčkih, vendar ga bomo preprosto nadomestili z novim piškotom.

 

 

Oštevilčene piškotke smo postavili v obliko ristanca, igre, v kateri igralci ponavadi sicer skačejo po začrtanih kvadratkih. Tokrat lahko za oštevilčene piškotke mečemo kocke in tisti, ki mu uspe dobiti enako številko, dobi oštevilčen piškot ter ga poje.

 

 

Majhni barvni piškotki so primerni tudi za damo.

 

 

Na šeleshamer smo narisali zastavice in zapisali ime slavljenca. Miza za posladke je pod zastavicami.

 

 

Zadnja podrobnost mizice za sladke prigrizke je steklena posoda, polna barvnih piškotkov, ki jih lahko uporabimo pri igri človek ne jezi se.

 

Z malo spretnosti in majhnimi sredstvi smo uredili elegantno ter hkrati raznobarvno in zanimivo mizico za sladice. Ker je tokratna zabava nekaj posebnega, tega rojstnega dne povabljenci gotovo še dolgo ne bodo pozabili.

Foto in ideja: MatejaD