Minimalistično stanovanje v belem

Bela barva v razgibanem stanovanju.

Minimalizem v stanovanjih je zmanjševanje pohištva in opreme do osnovno potrebnih stvari in nič več kot to. Belo stanovanje v tem članku ni minimalistično, vendar prevladujoča belina ustvarja optični vtis minimalizma. Kuhinjsko pohištvo začne z belino – fronte so bele,  delovni pulti  iz kamna so v sivo rjavem odtenku.

 

 

Kuhinja ni klasične L ali U oblike, temveč  sledi poteku stene, kjer je zunanja stena odprta pod kotom 120 stopinj, dolga delovna površina se zaključi z zajtrkovalnim pultom. Mikrovalno pečico so umestili v otok nasproti štedilnika.

 

 

Stoli so pritrjeni na steno in jih po uporabi lično zložimo. Kuhinjsko belino razbijajo črna oglasna tabla ter dodatki na belih policah.

 

 

Stoli  nadaljujejo trend kombinacije bele in kovinsko sive iz kuhinje. V kuhinji je na policah razstavljena večina pribora, okoli štedilnika so razporejene začimbe in redno uporabljene sestavine za  kuhanje.

 

 

Jedilna miza je umeščena v dnevni prostor. V dnevnem prostoru belino razbijajo zelenje in sive odeje na sedežni garnituri, velika slika je kot tretje okno.

 

 

Dnevni prostor poleg klasičnih pohištvenih elementov dopolnjujeta klavir in samostojna peč v beli barvi.

 

 

Spalnico so lastniki opremili v beli barvi s preprostimi kosi iz Ikee, regali in kopico škatel.

 

 

Doslednost v beli barvi potrjujejo tako televizor kot računalnik, samostojna peč, koši ter počivalnik. Vse v spalnici je belo.

 

 

Majhna kopalnica ima vse, bel umivalnik, bel wc, belo banjo, belo pručko in bele brisače.

 

 

Otroška soba in knjižnica oziroma delovni prostor sta prostora, kjer je belina presekana z barvami. Lastniki imajo zelo radi odprte omate, temu se kljub vztrajanju pri belini niso izneverili niti v delovni sobi.

 

 

V otroški sobi belino popestrijo pisane igrače, ki so deloma skrite v belih škatlah.

 

 

Poleg konstantne bele barve je zanimivo, koliko dodatkov so lastniki našli v beli barvi – od pohištva, ki ne sodi niti v sredji cenovni razred, saj je večina pohištva Ikeinega, do zaves, svetil, glasbil.

 

 

Zanimivo in malce posebno belo stanovanje.