Lestve so dekorativne

Lestve so uporabne in – celo lepe.

Lestve običajno uporabljamo za doseganje višjih predelov, najsi so v hiši, na vrtu, v stanovanju, na barki … Lestve so različne, od klasične A-jevske do starih prislonskih lestev, ki smo jih pobrali na podstrehah, skednjih ali iz delavnic, morda vzeli z otroških pogradov. Ste pomislili, da so lestve lahko dekorativni element v vašem domu? Ne? Morda vas današnji izbor iz nepremičninskih oglasov švedskih prodajalcev stanovanj prepriča, da so lahko uporabne in lepe.

Začnimo s hodnikom! Lestev je pritrjena na steno in se uporablja kot obešalnik za šale in celo otroške čevlje. Si kar predstavljam majhne otroke, kako plezajo na lestev in se potem ogledujejo v ogledalu, ali jim pristaja dnevna izbira oblačil ali ne.

 

V spalnicah na lestvah največkrat pristanejo obleke. Velikokrat se sprašujemo, kam z nošenimi oblekami, ki pa še niso za v pranje. Vedno sem vesela idej in praktičnih rešitev, ki so hkrati še prijetne za oko, da odložimo oblačila in modne dodatke. Nekateri nošenih oblačil ne spravljamo v omaro, temveč jih želimo shraniti zunaj nje. Na lestev z njimi!

Dnevne sobe:   lestev je lahko odlagališče revij in časopisov, knjig in lončnic, seveda, pa  jo moramo kdaj opremiti z dodatnimi poličkami.

Navdušena sem nad spodnjo fotografijo: bela lestev, ki je pravzaprav stojalo: na njej so blazina, časopisi in spodaj kanglica.

No, tole pa niti ni lestev, ampak star okenski okvir. Slovenci tako ali tako mečemo vse na kosovni odpad, zato ne bo težko najti okvirjev. Moj vtis je, da je soba dobila značaj s tem okvirjem. Všeč mi je.

V Sloveniji sem opazila lestve na nekaterih razstavnih prostorih, v tujini jih v zadnjem obdobju zelo zelo pogosto uporabljajo tako v izložbah kot na  razstavnih prostorih na sejmih itd. Meni so zelo všeč.

Vir fotografij: hemnet.se