Ideja za pralnico, utility

Nikakor ne škodi kopica idej, kako urediti mokri delovni prostor, utility, pralnico

 

Pralnice, kopalnice, utility in hodnik so prostori, ki imajo eno pomembnejših, pa žal kdaj prezrtih  funkcij v naših domovih: čiščenje in odlaganje.  Pri mokrih prostorih povprečni uporabnik najprej pomisli na ploščice do stropa. Nato prelista par revij in razkrije se mu paleta rešitev, ki obsegajo pralne barve, pleksi steklo, fototapete … danes res lahko izbiramo med nevsakdanjimi rešitvami za vsakdanji prostor! Poleg tega vedno postavljamo v mokre prostore  pralni in sušilni stroj. Iznajdljivi  posamezniki v ta  funkcijski prostor namestijo precejšno količino poličk in  s tem velikokrat rešijo vprašanje shranjevanja oblek (tako sveže opranih in posušenih kot tistih, ki so vezane na sezono, poletna in zimska oblačila).

Že pred časom sem se navduševala nad studiem Marbodal za opremljanje predvsem kuhinj in kopalnic. Je švedskega porekla, najdete ga tudi na Norveškem. Studio  je priredil privlačno igrico, v kateri so posamezniki s sličicami dizajnirali kuhinjo od kuhinjskih front do cvetlic in vse vmes. Vendar danes poglejmo njihove ideje za mokre prostore.

Pralnica in shramba obenem: police z najrazličnejšimi praški so dvignjene, kar nam pride prav obdobju  malčkov pri hiši.

Oh, ali ste opazili, da sta oba stroja dvignjena, ne samo eden? Pod njima pa  poličke.

Druga zelo všečna rešitev so omare in police na vseh stenah. So različno velike. Pravzaprav ne morem mimo čisto preproste ideje, kako so prihranili denar za omaro, ko so plašče in druga dolga oblačila enostavno obesili pod omaro. Prostoru  v beli barvi pa dajo  čisto drugačen pridih rdeči dodatki. Kakšen učinek ustvari  ena lesena črka! Styling prostra je pa tako ali tako švedski, v njihovih prostorih ljudje dejansko živijo.

Iz druge, svetlorjave in zelene pralnice sta mi poleg barvne kombinacije zelo všeč dve ideji. Prva je stenska obloga za umivalnikom: ne morem čisto pogruntati, ali  je samo tapeta ali je dejansko to  tridimenzionalna obloga.

Druga preposta, vendar praktična rešitev je likalna miza. Kaj pravite? Res me zanima, kako trpežna je.

Toliko danes o Marbodalu. Se bomo še vrnili, vi pa si do takrat oglejte vse njihove kuhinje in barvne kombinacije!