Papirnati modeli

Papirnati modeli malih možicljev in prelepi senčniki za svetilke.

Mibo studio, angleški studio za papirnate izdelke, ki jih uporabljamo doma, ter  Mibo, svetila in izdelki za dom, sta v lasti Madeleine Rogers, filmske in televizijske režiserke, ki je ob opremljanje svojega stanovanja daljnega leta 2001 ugotovila, da na tržišču tako rekoč vlada  pomanjkanje lepih senčnikov za svetila. Zelo sposobna gospa se je odločila in začela oblikovati in izdelovati senčnike za svetila. Proizvodni spekter se je razširil na blazine, papirnate izdelke, kuhinjske krpe, tapete in majhne stenske nalepke,  namenjene izključno lepšanju keramičnih ploščic.

Vzorci,  ki jih uporablja, so zračni, odprti, enostavni in prepletajoči, skratka, meni so strašno všečni. Tokrat sem jaz za sivo kombinacijo: tako siva blazina kot siv senčnik sta moja.

 

 

Luštne, simpatične papirnate živalce, papirnati modeli,  verjamem, da skrajno lepo popestrijo marsikatero polico.  Meni je najbolj všeč tale črni kljunač, ki gleda tako zaspano naveličano, kar slišim ga,  kako momlja: “Dejte mi mir, sam spat sem hotu.”