Gospod, a to ste pa kar sami zbili?

Greg Hatton zbija pohištvo, ki je tako “logično”, kot da ste ga naredili vi. Pa še vrtove ureja.

Bi radi nekaj unikatnega ali vsaj maloserijskega v svojem domu in vrtu? Denar na mizo, gospoda! Tisočake. A to pa ne? Potem pa sami zbijte!

Eh, tega pa dosti vidite: sosedova vrtna uta iz ostankov od gradnje ta velike hiše, stričeva doma-narejena klop iz ultrapasa in roko na srce, vaš zadnji gradbeni poseg v vrtu, oltar za žgalne daritve, pardon, žar, prav tako ni ravno prepričljiv. Skratka, stil Kremenčkovih.

Ampak eni pa znajo! Ta Greg Hatton, na primer.  Tipček zgleda kot ta tretji sosed v ulici  in zihr ga je žena Leila nakurila, naj že naredi tiste stolčke za v atrij. Potem ko mu je z motorko uspelo iz debla izžagati zelo prepričljive kose, je pa hotela še posteljo. Ko sta videla prihranek in čisto udoben, ja, lep rezultat, se  naš Greg ni več ustavil, še vrt je oblikoval. Potem je nadaljeval pri sosedu, še enem sosedu, še enem sosedu – ja pol so ga pa hoteli vsi: “Ti, a bi še meni nekaj zbil? Ti dam za pir pa žar bomo na konc pripalili.”   

Tip iz Melbourna v Avstraliji je toliko uspešen, da je prišel tudi v mondeni Vogue, čeprav se obnaša zelo ekološko in zapečkarsko: tesari, mizari in gradi iz tistega, kar najde na kraju samem. Tako nekako kot vaš ded na Pivškem ali Goričkem. Stil Kremenčkovih že, vendar lušten.

Fotografije njegovih izdelkov in ureditev  vabijo k posnemanju: naberite si nekaj kolcev ali kamenja, malo pokontemplirajte, primite kladivo v roke – in naredite! 

stranblogflickr