Gorenje – nagrajeno z zlatim priznanjem

Zlato priznanje za inovacijo kolekciji Gorenje Designed by Karim Rashid

 Vrhunska kolekcija gospodinjskih aparatov Gorenje designed by Karim Rashid je na letošnjem izboru Design Awards 2010 osvojila zlato priznanje za izdelčno inovacijo. Design Awards je trajna shema za promocijo odličnosti oblikovanja za dom, ki jo organizira izdajatelj in založnik angleške revije Designer, podpira pa jo več kot 30 vodilnih ponudnikov izdelkov za dom v Veliki Britaniji. 

  
Zaključna slovesnost letošnjega natečaja Design Awards, ki vsako leto izpostavi in nagradi proizvode, ki najbolje predstavljajo odličnost in resnično inovativnost na področju oblikovanja, je letos potekala 5. oktobra v Londonu. Neodvisno žirijo je očarala kolekcija aparatov Gorenje designed by Karim Rashid, ki jo tvorijo pečica, napa ter kuhališče, vsem pa so skupne značilne zaobljene linije ter drzne barve, pogosto prisotne v oblikovanju Karima Rashida. Ta privlačna kolekcija vrhunskih aparatov prinaša svetlobo v kuhinjo in pomeni nepozabno izkušnjo za vse čute.
 
 
»Nadvse počaščen sem, da sem to nagrado prejel skupaj z Gorenjem. Gre za podjetje z iskrenim interesom za resnične inovacije, ki mi je dalo priložnost, da preskusim nekatere nove zamisli. Nisem namreč želel narediti zgolj še enega aparata; želel sem, da bi aparat spremenil vzdušje v samem prostoru. Želel sem uporabiti barve, vendar se jih mnogi v svojih domovih še vedno bojijo, posebej v kuhinji. Zato sem za pečico razvil minimalistično čelno ploščo z mehkimi robovi in navpično svetlobno LED linijo, ki ji uporabnik sam lahko spreminja barvo in jo prilagaja ambientu oziroma svojemu počutju. V bistvu gre za izkustveni objekt, objekt kot izkušnjo,« je ob prejeti nagradi dejal Karim Rashid.
 
PR sporočilo !