Adventni koledar – preprosta izdelava

Ideja za adventni koledar iz pisemskih ovojnic.

Bliža se adventni čas kot obdobje priprave na božič, za nekatere pa vsaj obdobje adventnih koledarjev s čokoladkami – preprosta ideja za naš adventni koledar se jim bo izognila, zato pa bo njegovo ustvarjanje nadvse  enostavno. Minimalizem tako in drugače.

 

 

Potrebujemo:

  • 25 kuvert,
  • 25 lesenih ščipalk,
  • pisalo,
  • obeske, darilca,
  • obojestranski lepilni trak ali patafiks za pritrditev na steno.

 

Izberemo kuverte, lahko so vse enako velike in iste barve, lahko pa vzamemo nekaj pravokotnih, nekaj kvadratnih, nekaj belih in nekaj v drugi barvi. Mi smo izbrali tudi kuverte iz prosojnega papirja, poleg vodilne bele barve pa smo vzeli še nekaj rožnatih kuvert. Na  dno prednje strani  vsake kuverte  nam je kaligrafka Ana Vidmar izpisala številke od 1 do 25. Tudi ona se je poigrala z različnimi velikostmi.

 

 

V vsako kuverto smo dali plosk obesek za smrečico – ko bo adventa konec, jih bomo imeli 24, na božič pa bomo odprli zadnjo kuverto in – vanjo dali denar, ki  ga bomo v tem času namesto kav in stripov prihranili za humanitarni namen. Kaj čmo, take imamo …

 

 

Na steno smo s patafiksom pritrdili lesene ščipalke.

 

 

Nanje smo pripeli kuverte in vmes obesili še angelčka iz volne. Kuvert nismo razvrstili po vrsti, ampak smo iz njih oblikovali skupine. Lahko pa bi jih tudi pripeli na vrvico ali žico.

 

 

Priznajte: preprosta ideja za adventni koledar in nadvse enostavno ustvarjanje!

 

Zamisel in stiliranje: Mirjam

Izpis števil: Ana Vidmar

Foto: Matejad