Novoletne dekoracije – črno-beli kotiček

Črna in bela sta pri prazničnih dekoracijah zanimiv izziv.

Bele in črne novoletne dekoracije po naših domovih niso ravno pogoste, kljub temu ponujata obe barvi možnost, da se poigramo s kontrasti in teksturami.

Bele sveče, bela posoda in v njej oljka, ki razbija monotonost postavitve. Na steno smo dodali še rdeč obris božičnega drevesca iz washi trakov (pisanih tiskanih trakov). Črno-belemu kotičku smo dodali kanček rdeče, ki je decembra ne manjka nikjer.

 

 

 

Pisani potiskani lepilni trakovi so zadnji modni hit, iznajdljivi ustvarjalci jih uporabljajo pravzaprav povsod, od skodelic, svinčnikov do sten. Rdečo novoletno jelko smo naredili tako, da smo na steno nalepili pisane washi lepilne trakove, na vrhu smrečice pa smo jih nalepili v obliki zvezdice.

 

Črno-beli kotiček smo dopolnili s simpatičnim duhcem iz Studia13. Decembrske dekoracije iz oljk so zaradi same oblike drevesa, njene zanimive barve, zelene z odtenki srebrne in končno tudi zaradi simbolike miru lepa popestritev decembrskih dekoracij.

 

 

Še en zanimiv minimalistični kotiček je nastal iz grafik Tjaše Tratnik (pirate piska) v črno-belem slogu. Tri zlate krogle mu vnesejo pridih prazničnosti in naša decembrsko okrašena stena za navdih je nared.

 

Kot vidite, je lahko decembrska okrasitev tudi črno-bela, zato prepustite domišljiji prosto pot. Uporabite predmete, ki morda na prvi pogled ne sodijo v božično-novoletni čas, in jim poiščite novo vlogo.

 Ideja in stiliranje: Studio13, piratepiška
Foto: Klemen Brumec, Luka Prijatelj