Božični pogrinjek – letos smo roza

Kar priznajmo si, dekleta in deklice, roza nas vedno prevzame. Pripravimo si pogrinjek po našem okusu, na vrata pa obesimo obvestilo – vstop modri barvi strogo prepovedan!

Danes v naši jedilnici vladajo punce! Temu pogrinjku bi še Barbike zavidale. Roza barva do koder ti sega oko, pa sladkorja tudi ne manjka. Punce, uživajte, dajte si duška, a prosim ne jejte tega vsak dan!

Bi rade poskusile tudi ve?

Nič lažjega. Potrebovale boste le:

  • nekaj suhih vej in storžkov,
  • pisanega okrasnega papirja, ki pa ne sme bistveno odstopati od belo-roza barvne lestvice,
  • roza okrasne trakove,
  • biserne ogrlice (plastične bodo tudi zadostovale)
  • srebrne umetne laske
  • roza sveče
  • in veliiiikoooooo raznobarvnih bonbonov

Središčno dekoracijo bo predstavljal aranžma iz suhih vej in storžkov. Vaza bi bila lahko srebrna ali iz belega porcelana, ampak mi smo tokrat v vazo spremenili kar kanglico za mleko. Veje in storžke pobelimo, na njih pa obesimo biserne ogrlice in majhne pisane škrniceljčke, iz katerih kukajo puhasti srebrni laski.

Ja, zima je in mraz in tudi na robu kozarca so se nabrali ledeni kristalčki.

 

Še pogled povsem od blizu.

 

 

Pisanim škrničeljčkom sodijo pisani bonboni. Bolj bo pisano, lepše se bodo počutili otroci. Otroški prstki takega pogrinjka ne bodo mogli pustiti pti miru niti za hip.

 

 

Rožnato svečo smo postavili v lepo oblikovano skodelico in jo obdali z bonboni, po mizi pa smo razprostrli vrvico z raznobarvnimi lučkami, ki običajno krasi novoletno jelko.

 

 

Na mizo bomo razporedili krožnike, pribor. Tudi pri servetih nismo pozabili na roza, krogi nadaljujejo našo zgodbo z pisanimi bonboni.

 

 

Na mizo smo med kozarce, pribor, bonbone in svečke lepo razoredili tudi lučke. Otroci bodo navdušeni nad toliko majhnimi, zanimivimi dodatki.

 

 

Tale smrečica ni tukaj samo za okras. V sebi nekaj skriva. Ste pripravljeni na ugibanje? Rešitev uganke boste našli na tejle povezavi, kjer se boste lahko naučili, kako izdelati prav takšno smrečico.

 

 

Za tiste, ki vas ni strah kalorij in se brez pomisleka razdajate sladkemu razvratu, pa še tale “skromni” posladek.

 

 

Smrečica iz čokoladnega biskvita, okrašena s kopico bonbonov in sladkornim prelivom. Preden tole zaužijete, se posvetujte s svojim zdravnikom ali farmacevtom.

 

Ste se zabavale, naklepetale in nasladkale? Za jutri pa obljubite, da boste šle na kolo ali vsaj na sprehod v naravo. Tak je naš letošnji roza sladki pogrinjek. Res ni potrebno da so božično novoletni prazniki le bele rdeče zeleni ali skandinavsko šik v temnih tonih, naj bo vaš pogrinjek tak, da vam je všeč.