Vaze in dekoriranje drugič

Cvetje v zanimivi vazi doda piko na i fotogeničnemu stanovanju.

Bolj kot gledam fotografije lepih in udobnih in domačih stanovanj, tisti realnih, ne onih iz katalogov, bolj opažam, da piko na i stanovanju dodata šopek cvetlic in vaza. Resnično zanimiva vaza (to ne pomeni, da je ravnokar kupljena). Prepričajo me tako tiste vaze, ki jih lahko prinesemo naravnost iz hleva ali stare lope, kot tiste popolnoma nove z dizajnerskim podpisom. Če jih uporabimo z zanimivimi detajli, pomagajo ustvariti stanovanju, našemu domu, popolnoma drugačen videz.

Prejšnjič smo ostali pred ključavnico, saj se tega še spomnite?

Vhod v dom lahko polepšamo tudi z vazami, ne samo z velikimi posodami z lončnicami. Vhodu v tole staro, a strašno fotogenično hišo smo dodali slovesen videz z nežno belim srčkom, svečami in vazo. Vaza je kovinska, zanimivo je razpotegnjena v obliki steklenice.

Pocinkane posode s temnim zelenjem so čudovita kombinacija. Delujejo osvežujoče in barvni kontrast doda vhodu prijazno dobrodošlico.

V notranjosti nas pozdravi krasna vaza z lepim karirastim vzorcem. Vaza je  široka in visoka, zato ji lepo pristajajo lilije. Predstavljam si jo tudi v kakšnem hodniku, kjer jo obkrožajo modri gumijasti škornji in rumen dežni plašč na čisti belini.

Morda ni odveč omeniti, da so sveče, posebno če jih zložimo v starinsko škatlo ali denimo povežemo z vrvjo, dekorativni element, ki je naraven, lep in da prostoru pridih romantike.

Seveda, k rjavi škatli se poda rjava vaza z nageljčki!

Če so naši prostori polepljeni z dekorativnimi tapetami ali je na oplesku starinski vzorec, ustvarjen z valjčkom, potem  so bele vaze prava izbira. Mi smo izbrali nežne potonike. Kaj bi vi izbrali?

Potonike so resnično prijazne do fotografskega očesa, mar ne?

In ne nazadnje naše zvezde, vaze na skupinski fotografiji. Vaze so dober dekorativni element, tudi če jim družbe ne delajo cvetlice.

Tako smo se mi igrali z vazami, kaj pa vi? Pokažite svoje dnevne dekoracije v albumu dekoracije. Ustvariti album je preprosto.