Romantično cvetje Agnete Livijn

Pisani krožniki in skledice s pridihom preteklosti.

Agneta Livijn je uveljavljena umetnica in oblikovalka, njene stvaritve se pojavljajo tako na tekstilu kot na keramiki velikih in malih trgovskih verig. Letos je na Formexu, najpomembnejšem sejmu za nordijsko oblikovanje, med drugim predstavila novo kolekcijo Italian Line.

 

 

Za njeno izdelavo je zadolžila mojstre z Amalfitanske obale, za katere pravi, da znajo enkratno prisluhniti njenim načrtom in idejam.

 Agneta med drugim ustvarja eksluzivne kolekcije za hotele in restavracije ter številne blagovne znamke, med katerimi bomo zasledili tudi Ikeo.

Posebno mesto v njenem ustvarjalnem delu imajo barvite slike lokvanjev, ki tako kot Monetovi delno prehajajo v abstrakcijo. Pogosto jih bomo srečali kot ozadje za kolekcije keramike in na samostojnih razstavah, tako doma kot v svetovnih prestolnicah.

Agnetina keramika prehaja od preprostih črtastih okrasov in zanimivih belih oblik do cvetličnih vzorcev. Njeni izdelki tako v kompletu kot tudi ob kombiniranju različnih kolekcij ustvarjajo na mizi prijetno mešanico mehkih oblin in umirjenih barv. Dokaz, da tradicionalne veščine skrivajo ogromen potencial, ki ga lahko odprti in tankočutni oblikovalci pripeljejo na zavidljivo raven.