Romantični retro

Stilsko dovršena kombinacija starega, doma narejenega in novega.

Zabavno je obiskovati tuje bloge, en dan smo v južni Franciji, drug dan na Norveškem.  Tokrat predstavljamo blog Romantisk retro, ki ga piše in ustvarja petintridesetletna Magritt.  Skupaj z možem in štirimi otroki živijo v hiši zgrajeni daljnega leta 1810.  Obužuje stare stvari, stvari s patino, ki jih uspešno meša z novimi. Njen blog je poln fotografij in zanimivih rešitev, ki jih je uporabila v svojem domu.  Staro meša z novim, iz že uporabljenih stvari naredi novo uporabno pohištvo ali dodatke za dom.

Spodnji blazini sta njeno delo, z zelo jasnim zapisom naslova bloga “Romantisk retro”. Zraven stara obrabljena miza s cvetjem, metulji ter kačjim pastirjem.

 

 

Naslednje fotografije prikazujejo njihovo kopalnico. Prostor za WC nima oken, zato je vanj obesila Ikeino svetilko z veliko belo površino, da se svetloba razprši po celem prostoru. Toaletni prostor je pogosto edini prostor, kjer lahko v miru prebereš svoje najljubše revije.  Margitt verjetno ni izjema, še posebej če upoštevamo kopico otrok, ki se potika po hiši.

 

 

Stene krasijo zemljevid, slike rastlin in žuželek ter zbirka ogrlic.  Kdo ve, mogoče pa Margitt ob pogledu na zemljevid načrtuje bodoče izlete, izbira pravo ogrlico glede na jutranje razpoloženje, si zapiše zanimive prebliske in zasanjano potuje na hrbtu kačjega pastirja.  Menite, da pretiravam?  Kaj pa vem, ideja o ogrlicah se mi zdi prav uporabna!

 

 

Urejene police v dnevni sobi, skupaj z Igridinima najljubšima skodelicama.  Rjava-belo-črna kombinacija, ki jo malce začinita rumena posodica in modra knjižna platnica.

 

 

V dnevni sobo dela družbo sivi sedežni garnituri in beli klubski mizi stara masivna klop. Nekaj podobnega kdaj pa kdaj srečamo ob planinski poti ali pred starimi kmečkimi hišami.

 

 

Magritt velikokrat  kombinira različne vaze z samo enim cvetom.  Ves njen dom (in blog) je poln zanimivih izdelkov.  Iz vseh postavitev se čuti ljubezen in navdušenje nad kombiniranjem starega in novega, sije domačnost. 

 

 

Zeleno-modre papirnate škatele, kovinska škatla in keramična posodica.

 

 

Cvetje je poleg njenga doma druga glavna tema bloga. Všeč mi je tiha preprost, ki zre iz vseh fotografij cvetnih aranžmajev.  Šopki nisko nikoli mogočni, glamurozni, le cvet tu in cvet tam kombiniran z zanimivimi vazami, ki so kdaj pa kdaj le odsluženi kozarci za vlaganje.

 

 Foto: blog Romantisk retro

Magrittin blog je posebno doživetje, ker iz njega seva skromnost in navdušenje nad vsem  lepim, naj bo staro, obrabljeno, podarjeno.