Preprosto – Lidlova revija za čarobni december

V rokah držim ljubko tiskano revijo, ki so jo za svoje kupce pripravili pri Lidl Slovenija.

Od ponedeljka 17. novembra, jo lahko za 1,49 evra kupite samo v Lidl Slovenija. V njej najdete 100 strani idej, receptov in božičnih zgodb znanih Slovencev. Revija je v celoti avtorsko delo slovenskih avtorjev, članki so napisani samo za revijo, avtorji, fotografi in stilisti so pripravili za sto strani unikatnih postavitev, fotografij receptov in ustvarjalnih predlogov za doma izdelana darila, voščilnice in okrasitve. Ponosni smo, da smo del tako zanimivega projekta. Hvala izvršnemu uredniku Nenadu Seniču, da je k sodelovanju povabil tudi DISovce.

 

 

Resda smo o božičnem razpoloženju in okrasitvi začeli razmišljati konec julija, a tisti dan, ko sem šla na prvo srečanje z Nenadom, je bilo za nami že nekaj dni božičnega fotografiranja. Decembrske dekoracije obožujem in uživam v snovanju, in sploh me ne moti, da o tem razmišljam sredi poletja, res pa se ideje veliko hitreje porajajo, če zunaj ni 40 stopinj Celzija.

 

 

Ljudje radi iščemo pravljice in pričarati božično razpoloženje konec avgusta, na pravzaprav edini topel avgustovski konec tedna, je bil skoraj “navaden dan v pisarni”. Šele ko se je Zoja pripeljala na slikanje s kolesom v zimskih žabicah in zimskem krilu (in verjetno požela nemalo začudenih vaških pogledov), smo se začeli hahljati. Ne, božičnih skladb pa si nismo vrteli.

 

 

Največji izziv je bilo najti naravno smreko, ki bo naša glavna manekenka, in ne, nismo je našli. Naučili smo se, da si avgusta ne moremo niti sposoditi naravne smreke, ker so še v zemlji in bi jih prezgodnji izkop uničil. Zato smo v rahel obup spravljali sebe in vse sorodnike, ko smo iz kleti in s podstreh vlekli smreke, da bi našli tisto, ki je najbolj fotogenična. Doživljala sem rahel občutek “že videno”, ker vsako leto iščem naravne smreke že septembra ali oktobra … počasi bom morala najti svoj konec gozda in zasaditi nekaj smrekic, ki bodo dovolj osamljene, da bodo lepo rasle.

 

 

V reviji boste našli tudi zanimivo idejo, zlato lestev kot božično drevesce. Ideja je bila hipna, od super zlate lestve v Dejanovi delavnici do bleščeče lepotice, okrašene z zanimivimi doma narejeni okraski, ki smo jih obarvali v svetlo modro. Namig: lesena kolesca, ki jih nažagate iz vej, so čudovit material, s katerim lahko krasite tako notranjost kot zunanjost. Letošnji trend, ki krasi veliko decembrskih naslovnic, je torej zlata in nežna modra tako čisto preprosto lahko pridete do svoje zlato-modre decembrske dekoracije.

 

 

Predlagam, da poskusite recepte, ki jih najdete v reviji. Naj vam prišepnem, da je čokoladna pita s hrustljavimi arašidi na strani 68 božanska. Božanska.

 

 

Revijo dobite v vseh prodajalnah Lidl Slovenija.