Najbolj brani kuharski blogi

Kopica blogov s svojim širnim občinstvom.

Ker sem v kuharskem tednu, bom danes natrosila linke na številne kuharske bloge s širnim občinstvom. Avtorji teh blogov s fotografijami ravnajo preudarno in gospodarno. Večina svoje fotke prodaja preko agencije, oglaševalni prostor zanje trži Martha's Circle (najbolj razvpito ameriško gospodinjo seveda poznate – Martha Stewarth). Res je, zunaj Slovenije je svet velik, kjer je možno zaslužiti tudi z zelo nišnimi produkti. Hkrati pa me je prešinilo, hej, kako dobro in zanimivo znajo američani kuhati. To je bilo še predno sem ugotovila, da tisti najboljši blogi s kopico izvirnih fotk pripadajo francozinjam, ki živijo v ZDA…

 

 

Smittenkitchen – prvi blog, ogromno receptov razdeljenih po surovinah, letnih časih, ni da ni.

 

Canelle et Vanille  – pravijo, da ta blog berejo vsi. Vsi, ki obiskujemo kuharske bloge. Moram priznati, da meni ni tako zelo všeč.

 

 

Raje imam Tartelette, ne vem zakaj, morda zato, ker se mi zdi da piše iskreno in ker sem z užitkom prebrala njeno knjigo. Všeč mi je, ker piše preprosto in ker se pri vsem skupaj zabava z desetletno nečakinjo, ki ji mimogrede pofotografira jedi z otroškega zornega kota.

 

 

Na koncu še ena najpodjetnejših gospa, Ree Drumod – The pioneer woman, ki je iz svojega bloga naredila toliko biznisov, da jih sploh ne štejem več. Fotografira, piše kuharske knjige, ima več spin off strani svojega bloga. Vsi njeni recepti so podrobno fotografirani, skozi recepte vas peljejo že slike. Piše tudi romantične zgodbe in na svojem ranču gosti skupine gospa, ki pri njej kuhajo in se zabavajo. Pred tedni sta skupaj s Heleno iz Tartelette imeli učno uro peke makronov in obe sta zraven fotografirali za svoji knjigi. Reejina verzija vikenda, Helenina verzija vikenda.

 

Ko se tako selim med popularnimi blogi kar ne morem verjeti, kako redko najdem potem res kaj izvirnega, saj vsi ostali kopirajo prve. Ali so fotografije enako poslikane, ali strani izgledajo podobno, ali se posema kaj tretjega. Eden od primerov – Dine and dish.

Tiste meni ljube bloge tako ali tako predstavljam posebej. Nekatere sem že, druge še bom.