Moj stil

Barvito, kičasto, vendar usklajeno, prijetno za oko. Je to moj stil?

Spominjam se časov, ko so znanke odkrile Gudrun Sjoden, katalogi so šibali gor in dol, razpravljalo se je o cenah, o tem,  katera bo kaj naročila –  izzvala je pravi vihar navdušenja, šepetanja. Mene ni ganila, ker nisem gledala v pravo smer, gledala sem obleke. Ampak pazite, oblikuje tudi dodatke za dom! Letošnjo pomlad je predstavila tri različne kolekcije, eno od njih je navdihnila Provansa s Camargujem vred. Ojej, še danes ne verjamem, da sem Camargue imela za največje močvirje v Sredozemlju! Vendar so bili  vsi dnevi, preživeti tam, krasni. Sipine, posušena trava, prekopi, riž, kavboji, kanali in … tržnice. Ma ni tržnice, na kateri ne bi prodajali tistih klasičnih rumeno-zelenih prtov: rumena osnova, na njih pa zelene olive. Mirno rečem, da niso ravno moj stil, res ne. Vendar poglejte, kaj je Gudrun naredila iz provansalskih rumeno-zelenih prtov! A ni lepo, pike in trakci za poživitev provansalsko rumene barve na postelji.

Vsa serija, ki jo je navdihnila Provansa, žari od močnih barv –  no, pri njej je vedno polno barvnih kombinacij, ki so zame velikokrat enostavno premočne. Vendar priznam, priznam: na fotografijah so izdelki lepi, gledljivi in zanimivi. Kar poglejte si, likalna deska spada v kolekcijo! Čudovita podrobnost, kdo bi si mislil, da je likalna deska lahko dekorativni predmet v stanovanju?!? Obožujem zaroštan umivalnik.

Večer s provansalsko kolekcijio – všeč mi je!

Ne manjka tudi malo bolj umirjena kolekcija z belo osnovo – Vikingshil. V postelji so spet pike, v kopalnici likalna deska (še vedno ne morem verjeti), v kuhinji pecivo in privlačne kuhinjske krpe, na terasi blazini.

Uf, ne smem pozabiti omeniti modre mize in razgleda in zaves. Miza je majhna, ravno prav velika za prenosnik in modra. Zavese učinkujejo rahlo starinsko s tisto štikarijo, ampak so ravne, juhej.

Pa še nekaj za vse tiste, ki morda ne vemo, kaj se s čim ujema:  v spletni trgovini je uporaben dodatek napotek, da  k temu in temu sodi to in to. Oh, končno program, ko oblikovalec sam ponudi dobro izbiro, ne pa da mi vsiljuje, kaj so kupili kupci pred menoj. Poklon!

Toliko za danes. Nisem čisto prepričana, ali bo to moj stil, novi stil, da se razumemo, a vsekakor je Gudrun sedaj na moji listi. Kaj pa je vam  všeč? Ne pozabite pogledati med naše najnovejša darilca, free print Mojce Fo, in si ustvarite svoj stil!