Magnetki – ideja za darilo, popestritev otroške sobe

Z malo domišljije do simpatičnih magnetov, ki popestrijo oglasno tablo ali so unikatno darilce.

Ali se tudi pri vas doma kopičijo položnice, šolska  obvestila, dnevne zadolžitve, obvestila, ki prihajajo od  množice dodatnih dejavnosti? Ali le želite v otroško sobo namestiti tablo in kupiti prisrčne magnetke. Morda pa iščete preprosta doma narejena darila?  Simpatične magnetke lahko izdelate sami. Predstavljamo vam – snežake in njihova domovanja!

 

Potrebujemo:

Fimo maso,
akrilne barve,
lak,
magnetke,
lepilo.

 

Fimo maso razvaljamo in s pomočjo modelčkov in noža oblikujemo kroge, kvadrate, streho… za oblike, iz katerih bomo naredili magnetke.

 

 

 

Dodamo podrobnosti za nos, kapo, šal, rokavičke …

 

Položimo na pekač in pečemo 30 minut v pečici pri 110 stopinj celzija. Pustimo, da se v pečici pohladi, nato z akrilno barvo narišemo ostale detajle. Pustimo, da se posuši, nato prelakiramo. Na zadnjo stran nalepimo magnetke.

 

Sedaj prihaja najljubši del, igrajmo se z magnetki. Postavimo svoje mesto, vas  in tudi tako uredimo položnice in obvestila.

 

 

Z magnetki lahko vsakičč znova naredimo drugačne snežake, otroci bodo lahko izživljali svojo domišljijo.

 

 

Magnetki v obliki snežakov so  lahko tudi lepo, cenovno ugodno in doma narejeno darilo.  Izdelava je preprosto in otroci lahko sodelujejo pri izdelavi.

 

Želimo vam prijetno ustvarjanje, pustite domošljiji svojo pot.  Če boste snežake podarili, jih lično zavijte in doma narejeno darilo  – magnetki za na tablo  – bo popolno.

Izdelava in foto: MatejaD