Kuhinje Ikea

Pregled Ikeinih kuhinj – od bele do črne.

Ikeino vodilo je praktičnost, lepa oblika, organiziranost in čim manj navlake. V zadnjih letih vse večjo pozornost namenja raznovrstnim kuhinjskim dodatkom, od začetnih kompletov posod do bolj umetelnih kozarcev in kompletov posod za shranjevanje.

Ikeine kuhinje slovijo predvsem po tem, da je vedno kaj kje obešeno, pa naj bodo to zajemalke, kozarci, krožniki, ponve. V njih se dejansko živi, kuha, pospravlja, pomiva in prehranjuje.

 

 

Najprej k kuhinjskim dodatkom, o letošnjih trendih smo že pisali, predstavljamo nekaj idej, kako s steklenimi posodami, ki se zapirajo na poklop, pospravite svoje pridelke in lepo opremite shrambo.

 

 

Prav lično so te iste posode videti na jedilni mizi, ko si za zajtrk privoščimo domačo marmelado.

 

 

Barve vratc Ikeinih kuhinj so jasno razvidne v vseh mogočih spletnih katalogih, ampak šele ko je kuhanja postavljena, lahko vidiš celoto in ugotoviš, kako se počutiš v njej.

 Bele Ikeine kuhinje – vse foto Ikea

 

Bela vratca Ikeinih kuhinj poživi temna – črna stena.

Rdeča Ikeina kuhinja

 

 

Ikea je v zadnjih mesecih začela promovirati temne kuhinje. Rjava kuhinja, ki se drži dnevnega prostora.

 

 

 

 

 Še druga rjava kuhinja

 

Črna Ikeina kuhinja s prepoznavno ureditvijo: odprte police, gajbica na vrhu hladilnika, palice, na katerih so obešeni kuhinjski pripomočki.

 

 

Za konec poglejmo še nekaj dodatkov: Ikeine deske za rezanje so dovolj velike, da jih namestimo v pomivalno korito in tako dobimo dodatno delovno površino – čudovita rešitev za majhne kuhinje.

 

 

Na fotografijah je videti res lepo, ampak mislim, da črna barva ni zame.

 

 

 

O trikih, ki jih Ikea ponudi za organizaranost predalov, posode in dodatkov pa drugič. Vsekakor so Ikeine kuhinje zelo zanimive in hkrati cenovno ugodne, vendar je tako kot pri vseh kuhinjah pomembno dobro načrtovanje.

 

vir fotografij: Ikea Livet Hemma