Kopalnica – kako opremiti kopalnico

Kopalniška oprema je ponavadi funkcionalna a sterilna. Oprema kopalnice, ki jo tokrat predstavljamo, je topla in prijetna, vendar jo bomo z lahkoto vzdrževali, čistili in ji poljubno spreminjali barvno shemo.

Ali se tudi vam zgodi, da si ogledujete svoje prostore in si zaželite takojšnih sprememb? Navadno to potegne za seboj beljenje, menjavo pohištva ali vsaj prestavljanje manjših kosov pohištva levo in desno po prostoru. Hitre spremembe preprosto naredimo samo z menjavo fotografij in okrasnih blazin, vaze ter cvetja. Da pridejo te spremembe do izraza, mora biti osnovna barvna shema temu primerna. Poglejmo primer funkcionalne kopalnice, ki je vedno pripravljena na spremembe, morda se vam utrne kakšna ideja.

Vila Vera je zopet odprla vrata in tokrat smo pokukali v kopalnico in wc, čisto dovolj, da smo odkrili nekaj super idej.

 

Kopalnica - kako opremiti kopalnico

 

Lastnik je na podlagi izkušenj in potreb zasnoval kopalnico, ki je prijazna do vseh uporabnikov, vključno z domačimi živalmi. Kombiniral je sive talne ploščice in nežen odtenek sinje modre pralne barve za spodnji del zidu, ter belo za zgornji del. Ploščice so položene le tam, kjer pride voda v stik s steno. Barvna shema je dokaj nevtralna, prevladujejo bela, rjava in siva barva v različnih odtenkih.

 

Kopalnica - kako opremiti kopalnico

 

Nad velikim umivalnikom sta postavljeni dve ogledali, tu se ni potrebno gnesti pred ogledalom. Pozdravljamo obešalnik nad radiatorjem, v mrzlih dneh je sušenje brisač lahko problem – vendar ne v tej kopalnici.

 

Kopalnica - kako opremiti kopalnico
Poličk in košaric za razne drobnarije je dovolj, tako da ni težav z razvrščanjem raznih potrebščin, kozmetike in pripomočkov.
Kopalnica - kako opremiti kopalnico
Vse je vedno pri roki, vendar je zaradi lepo usklajenih posodic podoba kopalnice vedno urejena.
Kopalnica - kako opremiti kopalnico
Zidana polička, v katero je bil vgrajen splakovalnik za wc, je postala priročna odlagalna površina, kamor lahko nanizamo nekaj dekoracij in dodatni wc papir. Da nas ne bi pogled na nanizane role papirja dolgočasil, so se le-te zatekle v zanimivo pocinkano posodico. Visoka laterna razbije monotonijo belih ploščic.
Kopalnica - kako opremiti kopalnico
Na drugi strani kopalnice so nanizane druge omarice in poličke. Prej je tu stala vgradna omara, brez nje je prostor bolj zračen in prostoren. Zgornja polica je sestavljena iz kovinskih palic, kamor lahko obesimo večjo brisačo, obenem pa se na polici ne nabira prah. Na tleh je svoj prostor našlo stojalo za brisače.
Kopalnica - kako opremiti kopalnico

 

Na steni so nanizane zaprte bele omarice in zanimive lesene mini poličke, ki oblikujejo poseben dekorativni motiv. Na njih so sedaj vrečke z dišavnicami, zaradi katerih je prostor obogaten z novimi zaznavami. Vrečke lahko pozneje po navdihu zamenjamo z novimi poljubnimi dekoracijami.
Kopalnica - kako opremiti kopalnico
Tudi na stranskih belih omaricah se je našla odlagalna površina. Na njej so tako posode kot kozmetika, najbolje pa je, da so razne drobnarije tematsko pospravljene po zaprtih posodah, na ta način je brisanje prahu in pospravljanje zelo olajšano.
Kopalnica - kako opremiti kopalnico
Ob oknu se potem na podestu nahaja bela klop, ki skriva shranjevalni prostor za umazano perilo. Na njej najde svoj mir tudi domača mačja druščina. Kdo ve, zakaj se mačke tako rade zadržujejo v kopalnicah? Mogoče jim ustreza, da zrak ni nikoli presuh?
Kopalnica - kako opremiti kopalnico
Omarica pred podestom nudi idealen prostor za dekoracijo, belo visoko laterno.
Kopalnica - kako opremiti kopalnico
Poglejmo še v mali wc. Ozki prostor je dobil dve stenski svetili, eno nad ogledalom in drugo na nasprotni steni. Ogledalo ima preprost lesen okvir, ki daje nekaj topline hladnemu belemu prostoru in se ujema z rjavim tlakom.

Kopalnica - kako opremiti kopalnico

 

Nad wc školjko je svoj prostor našlo nekaj poličk, kamor lahko lično pospravimo wc papir, drobne dekorativne predmete in seveda – revije. Stran z zadrego, ni nas malo, ki imamo le v tem intimnem prostoru čas za mirno listanje revij. Zato pa so v tej kopalnici poskrbeli tudi za primerno razsvetljavo – zakaj bi se trudili brati v somraku, če lahko s par reflektorčki pridobimo idealne razmere za branje?

Kopalnica - kako opremiti kopalnico

In ja – dejstvo je, da si znajo čas za branje ob vsakodnevnem opravilu vzeti predvsem moški, ženske pa ponavadi sumničavo pogledujemo na kupe revij in čtiva. Verjetno pa sploh ne bi bilo narobe, če bi za petnajst minut pozabile na gospodinjska opravila in se zatopile v priljubljeno literaturo. Za odpravljanje nereda v kopalnici pa si omislimo nekaj polic.