Knjižne police, ki sledijo spremembam

Knjižne police oblikovalskega studia Reinier De Jong se prilagajajo potrebam družine.

 

V vsakem domu prej ali slej potrebujemo knjižne police, kamor lahko pospravimo tako knjige kot razne dekorativne predmete, zbirke, dodatke in podobno. Na žalost se ponavadi pri izbiranju osredotočimo na police določenih mer, ki ustrezajo prostoru, ki smo ga v stanovanju določili za ta kos pohištva. Seveda smo ob nakupu navdušeni nad izbrano opremo, saj popolnoma ustreza prostoru in nanjo takoj pospravimo vse predmete, ki niso še imeli svojega prostora. Čas mineva in potrebe družine se sreminjajo, zgodi se, da potrebujemo še večje police ali pa drugačne mere odlagalnih površin. Včasih je potrebno police prestaviti drugam. Kaj tedaj? Bomo spet kupovali nove police, jih bomo uspeli prilagoditi novemu prostoru? 

Takšnih dilem so se verjetno zavedali tudi v oblikovalskem studiu Reinier De Jong, kjer so si zamislili zanimive knjižne police, ki imajo veliko uporabno vrednost in so istočasno zanimive in elegantne. Njihovi kolekciji knjižnih polic Rek in Modular sta pritegnili našo pozornost.

 

knjizne_police_knjizni_regali_otroska_soba

 

Kolekcija Rek ponuja rešitev, s katero se lahko knjižne police iz prvotne oblike raztegnejo v različne dimenzije. 

 

knjizne_police_knjizni_regali_otroska_soba

 

Police nudijo različne velikosti odlagalnih površin, zato bodo na njih dobile mesto tako slikanice kot zbirke avtomobilčkov. 

 

knjizne_police_knjizni_regali_otroska_soba

 

Kolekcijo Modular lahko uporabimo vsepovsod, od dnevne sobe pa vse do pisarne ali poslovnega prostora. 

 

knjizne_police_knjizni_regali_otroska_soba

 

Oblika elementov nudi možnost popolnega prilagajanja tako v vodoravni kot v navpični smeri.

 

knjizne_police

 

Vsak predmet dobi svoj prostor, na manjših odlagalnih površinah je tudi lažje vzdrževati red, saj se vrste knjig ne podirajo, lažje pa jih tudi tematsko razvrstimo.

 

knjizne_police_knjizni_regali_otroska_soba

 

Kako ste pa vi izbirali svoje knjižne police?

 

Tekst: JS

Foto: Reinier De Jong