Dnevni prostor dekoriran z avtom

Počitniška hiška – preživljam čas skupaj z najljubšim avtom in čudovitim razgledom.

 

Na zunaj simpatična hiška za brezskrbno uživanje prostih dni na švedskem podeželju. Za stekleno fasado se skriva par prijetnih presenečenj.

 

 

Hodnik se takoj odpre v velik dnevni prostor, v katerem so združene dnevna soba, jedilnica in kuhinja. Že v hodniku se lahko odpočijemo na mrežasto pletenem kavču.

 

 

Pravo presenečenje nas čaka v dnevnem prostoru kjer je parkiran avtomobil – čisto pravi Messerschmitt.  Verjetno se spomnite te znamke iz druge svetovne vojne, vendar vas prej spominja na letalstvo kot na avtomobilizem. Po koncu vojne so tovarni prepovedali izdelavo letal, zato so se preusmerili na avtomobile. Avto spada v serijo mehurčkastih avtomobilov, ki so bili popularni v Evropi po drugi svetovni vojni, kot rezultat krize na naftnih trgih in želje po cenovno sprejemljivih transportnih sredstvih.

 

 

Dnevni prostor ima na tleh granitne ploščice ter večinoma v rdečo obarvane stole in mize. Steklena stena omogoča izkoriščanje naravne svetlobe in čudovit pogled v naravo, ki jo začutimo že sredi dnevne sobe.

 

 

Kuhinja je na nasprotni strani dnevnega prostora, napolnjuje jo retro pohištvo in svetloba.  Visoki stropi omogačo visoke omare, ki služijo kot shrambni prostor za stvari, ki jih ne potrebujemo vsak dan.

 

 

Ob vijoličnem kavču potekajo stopnice v sivi barvi v zgornje nadstropje. Ker je vsaka stopnica posebej pritrjena v steno, izgledajo kot da lebdijo nad tlemi. Si bi upali po njih navzgor?

 

 

Ko je strah premagan, nas v zgornjem prostoru pričaka v rdeče obarvana spalnica z zelo zanimivim kosom pohištva, to je pitnik za vodo. Skozi veliko okroglo stensko okno se odpira pogled v naravo na drugo stran hiše, električno regulirano stropno okno pa poskrbi za nočno opazovanje neba.

 

 

V resnici spalnica nima četrte stene, namesto nje je galerija s počivalniki, mizico, avdio opremo in pogledom navzdol v dnevno sobo in skozi stekleno steno hiše vse do jezera. Od tu je najbolj veličasten pogled v hiši!

 

 

Ostanejo nam še kopalnica in sanitarije. Spodnji WC se blešči v belini in združuje tuš in WC, kar je nova in precej pogumna kombinacija. Vendar to ni ločen prostor, stena na levi skrbi za zasebnost, za njo se nahaja kopalna kad, nasproti pa stoji velik pravokoten umivalnik z ogledalom. Se sprašujete, kje boste dobili brisačo?

 

 

Pogled z drugega zornega kota kaže, da je to zelo prijetna kopalnica, ki ima enako kot dnevni prostor eno steno v steklu.

 

 

Sterilno belino razbijejo živo modra vrata z ladijsko okroglim steklom in ribami na steni.

 

 

Na drugi strani stene je kotiček za brezčasno uživanje – namakanje v banji z neverjetnim razgledom in velikim ogledalom.

 

 

Svetloba je glavna skupna točka vsem prostorom v opisani počitniški hišici. Izvirni kosi od retro kuhinje in kotička za počivanje ob kultnih oblikovalskih predmetih v dnevnem prostoru do avtomobila ter kopalnice s stekleno steno naredijo bivanje zanimivo in uživaško. Preživljanje časa v tej hiši je čisti užitek.

foto: hemnet.se