Barvni lončki za začimbe

Vsak od nas je že kdaj barval lončene lončke za rože, tokrat smo uporabili – črno barvo. Lončki krasno poživijo okenske police.

Potrebujemo:

  • glinene lončke,
  • akrilne barve,
  • čopič.

Glinene lončke pobarvamo s črno akrilno barvo, po robovih pa raznih pisanih barv.
Dobro jih  posušimo.

 

Vanje nasujemo prst in posejemo dišavnice. Toda kaj raste v lončku s turkiznim robom?  Kromir? Fižol? Ah, tako je z nami, začetniškimi vrtnarji, napisati bo treba! Še sreča, da smo lončke prebarvali črno:   s kredo napišemo nanje imena dišavnic, ki smo jih vanje posejali.  Pri tem početju smo seveda zeeelo zbrani. Dokler semena ne vzklijejo, lončke postavimo na toplo okensko polico, potem pa jih prestavimo na balkon.

Tako  na kratko lahko opišemo postopek, saj res ni zahteven. Moja malenkost pa razmišlja,da bi bili tako krasno popisani lončki primerni tudi za svinčnike, barvice in druga pisala.

 

Z lahkoto bi namesto sivka, označila tale lonček za Juretovo lastnino, onega druge pa Filipovo lastnino. Končno bosta fanta ločila svoje barvice

No, če dobro premislim, bom vseeno ostala pri začimbah, moj mož nikoli ne loči majarona od šetraja, bazilika in peteršilj se zlahka zamešata. Končno bomo v nedeljski goveji juhi imeli drobnjak, ne pa pehtrana. Juhej!