Zimska dekoracija s šipkom

Šipek – ne samo za čaj, tudi za dekoracije.

Šipek ima veliko vsebnost vitamina C, zato je šipkov čaj pri jesensko-zimskih prehladih tako rekoč nepogrešljiv. Šipkov grm zraste približno tri metre v višino, v Sloveniji  ga najdemo tudi ob železniških prograh in robovih gozdov. Plodovi dozorijo v septembru, navadno jih obiramo konec oktobra in novembra. Lažje se ga namreč obere po prvi slani.

Šipek smo uporabili v zimski dekoraciji, najprej smo okrasili steklene kozarce, v katere smo dali mini svečke. Šipek smo pritrdili na kozarec z vrvico, dekoracije pa smo dopolnili s pritrjenimi zelenimi vejicami.

 

Okoli velikih  belih sveč smo iz žice oblikovali številke in jih skupaj z zeleno vejico pritrdili na svečko.

Iz šipkovih jagod smo oblikovali like, tokrat srček  in zvezdo. Svečke lahko postavimo na pladenj z imitacijo kovine in dekoraciji vdihnemo rustikalni videz.

 

 

Zvezdice in srčke, oblikovane iz šipkovih jagod, lahko uporabimo v različne namene, lahko jih nanizamo na vrvice in obesimo na vrata ali steno.

 

 

Jagode, obešene zunaj, na prostem, bodo verjetno kmalu izginile, saj jih bodo pozobali ptiči.

 

 

Šipek je še eden od naravnih materialov, ki smo jih letos uporabili pri decembrskih dekoracijah. Med sprehodom v naravo si tako naberite tudi šipek, želimo vam lepe in prijetne decembrske dni.