Vrt in velikonočni okraski

Okraski pred hišo, na vrtu in okenskih policah.

V cvetličarni A.D.A. so na idiličnem odprtem vrtu pred vhodom predstavili zunanje ideje za krašenje vrta, vhodnih vrat in okenskih polic. Vrt je bil urejen po barvnih sklopih. Najprej poglejmo rumeno modri kotiček z ljubkimi ptičjimi hišicami. Hišice so obešene na vejah ali razstavljene po tleh v kombinaciji z barvnimi koriti v bleščeči modri ali rumeni.  Živahno, razposajeno, primerno za popestritev hišnih vhodov umirjenih barv.

 

 

 

Presenetilo me je sožitje belih cvetov v kovinski posodi in v lesenem koritu. Mačehe v polnem razcvetu so kraljevske.  Klasično, belo, primerno za čiste linije in vrtove, ki se bohotijo v zelenem ter želijo ohraniti pridih angleške romantike. Saj veste, čistost in kraljevskost nad vse.

 

 

Mačehe v kombinicaiji s primulami in mačicami, postavljene v izdolbena brezova debla. Brezova debla so hvaležen dekorativni element. Skupaj z belo ali vijola-roza odtenkom cvetov so zanimiva popestritev dvorišč in vrtov.

 

Poglejmo še rumeno in temno vijolični kotiček. Zopet prevladujejo mačehe, ki so s svojimi res močnimi barvami in odpornostjo zelo razširjen dekorativni element v vrtovih. Posebej pa želim izpostaviti dodatke, kot so debla in pobarvane kangle za zalivanje.

 

 

Na  vhodnih vratih rada vidim venčke, še posebej, če niso klasični. Npr. take različnih oblik ali s kombinacijo različnih materialov. Srčki na vratih.

 

 

Letošnja moderna kombinacija sive (tokrat kovinske posode) ter roza cvetov. Pripravljeno za romantične domove.

 

 

Preprogo roza cvetov še dodatno poudarimo z roza ptičjo hiško.

 

 

Za tiste,  ki živimo v hladnejših krajih priporočamo, da v tem letnem času uporabljajo odpornejše rastline.

 

 

Modri, rumeni, roza, temno vijoličen ali klasično bel kotiček. Verjamem, da boste zlahka našli ideje za vaš dom. Pa ne pozabite jih deliti z nami!  Albumi komaj čakajo vaše dekoracije.

Foto: Tjaša – Unikatiassha