Pomladno razkošje pri Gionu

Pomladno razkošje, ideje za okrasitev in velikonočni pogrinjek.

 

Kako okrasiti stanovanje za spomladanske praznike?

 

 

Ne zaženimo se v divjo kombinacijo barv, ostanimo raje pri sveži belini z enim ali dvema barvnima poudarkoma.

 

 

Rumena bo tako še bolj sijoča, zelena še bolj sveža. Na mizo postavimo različne posodice in gostom ponudimo dišeče jedi, ki se jim ni mogoče upreti. Naj bo pojedina namenjena tudi očem. In kako pripraviti pomladni branč brez šunke in hrena?

 

Morda bi poskusili s kuhanim jajcem na redkvicah z drobnjakom? Že barve nas bodo zapeljale.

 

 

Za zahtevnejše okuse je tu pečeni losos s čebulicami, sušenimi paradižniki in kislim zeljem, ki izpopolni nenavadno kombinacijo okusov.

 

Kaj pa koleraba? Pustimo spomine iz otroštva in poskusimo nekaj novega – skuhajmo jo in ji na koncu dodajmo malce smetane za kuhanje ter žlico soka rdeče pese, da jo obarvamo v privlačno barvo pomladi.

 

 

Če smo že pri rdeči pesi – svež pesni gomolj skuhajmo, olupimo in narežimo na rezine. Nato jo prepražimo na kokosovi maščobi in začinimo s soljo, poprom ter muškatnim oreščkom. K pesi se odlično prilega sir s pehtranom in kislo zelje.

 

 

Za praznično mizo se klepet dobrih prijateljev ali družine pogosto razlega še dolge ure, zato vsak rad seže še po prigrizku, denimo polnjenih olivah in belem kruhu, kot sladica pa naj bo namesto klasične potice sirova torta.

 

Poplaknemo z belim vinom. Pa dober tek!
 

ideja in izvedba: Trgovina Gion

krožniki in tekstil iz Trgovine Gion

fotografira: Klemen Brumec