Reciklirajmo barvice – ljubka dekoracija za valentinovo

Prazne stene so dolgočasne, za lepe in privlačne stenske dekoracije pa lahko poskrbimo sami.

V današnjem času, ko pazimo na vsak evro, je vsaka zamisel, kako lahko naredimo res lepe izdelke iz rabljenih stvari, zlata vredna. Za današnjo dekoracijo smo pobrskali po predalih, šolskih torbah in nabrali suhe barvice. Našli smo bele in rožnate barvice ter jih uporabili za izdelavo stenske dekoracije, in sicer dveh različnih srčkov. Barvice so uporabne za mnogo stvari, z njimi lahko denimo oblepite lončke za svinčnike, voščilnice …

 

 

Za izdelavo srčka iz narezanih barvic potrebujemo:
• barvice (porabili smo 4 bele barvice)
• akrilno barvo
• kos lepljene deske, npr. 20 x 20 cm
• žagico
• lepilo
• lak

 

Barvice narežemo na koščke dolžine 5–7mm in jih po potrebi pobrusimo.

 

 

Desko prebarvamo in dobro posušimo, po želji jo prelakiramo. Nanjo si narišemo obliko, lahko tudi s pomočjo šablone. Koščke barvic enega za drugim lepimo na deščico.

 

 

Na hrbtni strani deske zgoraj na sredini zvrtamo luknjico ali nanjo pritrdimo kljukico za obešanje.

 

Drugo dekorativno ploščico smo izdelali tako, da smo vzeli 12 x 12 cm veliko leseno ploščo in jo najprej prebarvali z belo barvo. Nato smo jo pobrusili z brusnim papirjem, ob pomoči maskirnega traku smo naredili črne črte. Z uporabo papirnate šablone smo odrezali barvice na pravo dolžino in iz njih oblikovali srce. Barvice smo zalepili na ploščo z lepilom za les (mekol).

 

Barvice na vrvici smo naluknjali z električnim vrtalnikom, skozi luknjice smo napeljali vrvico in nanjo nanizali barvice, zapordje barv pa lahko uporabimo kot zastavice. Ali niso ljubke?

 

Barvice lahko uporabite na več načinov, nalepite jih na voščilnice za materinski dan ali z njimi okrasite lonček za pisala, lonček za rože in podobne shranjevalnike.

 

Recikliranje je zabavno in uporabno, pri tem pa vedno znova odkrivamo možnosti, kako starim stvarem vdahniti novo življenje. Mamice in vaši najbližji bodo veseli zabavnih daril ali stenske dekoracije iz barvic: ni nujno, da oblikujete srček, poskusite z drugimi liki, zanimiva izbira bodo denimo črke. Z malo domišljije boste lepo okrasili svoje prazne stene.

Upamo, da ste dobili nekaj novih idej za recikliranje barvic in popestritev sten, mi smo uživali ob izdelavi, upamo, da boste tudi vi. Ne spreglejte – v album lahko naložite svoje dekoracije.

Izdelava in foto: MatejaD