Pomladna kolekcija pri Steltonu

Žive barve za klasične linije

Danska blagovna znamka Stelton je ena tistih, ki jih v Sloveniji ne moremo kupiti (vsaj ne da bi vedela, bom pa vesela,  če me kdo popravi).

Letošnja pomladanska kolekcija je zeleno-belo-vijolična, predvsem zelena je strašno živa. Všeč  so mi tudi novi izdelki, na primer namizni svečnik. Uporabljamo ga lahko po izbiri:  svetloba svečke lahko proseva  skozi motno  ali skozi čisto steklo. Dobra ideja!

Nakupovalne vrečke/torbice v letošnjih pomladnih barvah: marketinško je zelo poudarjen ekološki vidik, saj so nakupovalne torbice uporabne veliko let.  Meni so všeč!

 

 

 

Da pišem o Steltonu, pa me je predvsem spodbudila njihova poslovna poteza,  sodelovanje z britanskim oblikovalcem Paulom Smithom. Stelton je dal Paulu proste roke pri osvežitvi klasične linije izdelkov Cinda Line, kavnih in čajnih vrčev, ki so delo oblikovalca Arneja Jacobsena. Rezultat je preprost, pa hkrati osupljiv, saj je Paul Smith pustil oblikovanje pri miru in je le dodal barvo na ročke, torej barvne ročke na klasiki. Vaši občutki?

Ni se ustavil le tu, dodal je novo linijo posodic dot, torej pika. Te so uporabne za karkoli, kar leži po hiši: od sponk, drobiža do ličil, začimb, vijakov … Ne vem, ali bi jih jaz uporabila za sol ali sladkor. Toda ker imajo pokrovčke, bi bile uporabne celo za oreščke in podobne prigrizke. Narejene so v devetih barvah, vsaka od teh barv pa je predstavljena v serijih šestih odtenkov.  Po tri posodice imajo barvni pokrov, tri pa ne, ampak je barvna notranjost.  Na voljo bodo od  maja letos, na Smithovem blogu lahko preberete in pogledate fotografijo posodic, ko so prišle v njegov studio. Zanimiv pogled.

 

 Všeč mi je tudi PR-fotka, tisti pokrovčki kljub sivo-črnemu ozadju niti ne bodejo tako v oči. Verjetno so želeli povedati, da sodijo te posodice v vsak dom in poleg še tako lepih nog …

vir fotografij: Stelton

Počasi se bom spravila v ritem objave na dan. Bo zanimivo.