Mnenja o knjigi Hudo preprosto

Knjiga Hudo preprosto izide 28. novembra.

Kaj so o knjigi napisali prvi recezenti? Morda vam njihova mnenja pomagajo pri odločitvi za nakup.

 

 

Ustvarjalnost je med najvišjimi oblikami delovanja človeške vrste. Ena izmed osnovnih potreb skozi vso zgodovino človeštva, ki je prisotna v vseh civilizacijah, je tudi olepšati okolje. Ni torej nič nenavadnega, da nam zapoje duša, ko prelistamo to knjigo. Zbrano je navdih, spodbuda, da uporabimo svoje spretnosti tudi na tem področju, da bo naše življenje bolj polno, osrečujoče. Zdi se, kakor da imamo vsi danosti, da lahko uporabimo to ali ono idejo iz te knjige, saj je lepota nekaj, česar se veselimo vsi. Čestitke k izbrani vsebini in obliki, v katero je zavita kot darilo – ki prispeva svoj kamenček k spodbujanju ustvarjalnosti človeka v sodobnem svetu.
Melita Kordeš Demšar, strokovni vodja vrtca in osnovne šole montessori

 

 

 

Hudo preprosto, prav res. Ljudje si otežujemo življenje s pretiranim razmišljanjem, beljenjem glave, kaj bi najdražjim kupili, jim skuhali in življenje vsaj za hip spremenili v pravljico. Naša življenja v turbo kapitalizmu imajo tako napet ritem, da ob vsem, kar bi radi naredili za tiste, ki jih imamo radi, ne pomislimo, da jih lahko osrečimo z majhnimi stvarmi … ki jih naredimo sami, ker najbolje vemo, če si vzamemo čas, kaj naši najbližji zares potrebujejo in po čem zares hrepenijo. Zakaj si vzeti čas za knjigo Hudo preprosto? Ker so v njej čudovite in subtilne fotografije, ker se v njej čuti ljubezen avtorjev do ustvarjanja, ker v knjigi najdete toliko drobnih, a pametnih nasvetov za kuho, izdelovanje ljubkih stvari, ki lahko drage nam ljudi v hipu osrečijo. Ja, tako hudo preprosto je lahko …
Aleš Čakš, odgovorni urednik revije Finance TRENDI

 

V svetu, v katerem je pomanjkanje časa priročen izgovor za to, da ga polnimo z vsemi mogočimi stvarmi, ki kot da kar same letijo s polic v naše nakupovalne vozičke, je tale barvita zbirka idej in nasvetov pravi ognjemet domiselnih rešitev za lepši vsakdan, ki jih lahko naredimo sami. Da zbudi našo uspavano ustvarjalnost in nas izzove, da preizkusimo svoje rokodelske spretnosti in z lastnimi rokami polepšamo dom, ustvarimo darila za svoje najbližje in za prijatelje. Razveselimo otroke in znova odkrijemo igrivega otroka v sebi.
Lepo oblikovana, nazorna in pregledna, z vabljivimi fotografijami, je knjiga Hudo preprosto zelo uporaben vodnik za vse, ki želijo stvarem okoli sebe dati svoj osebni podpis, svojo štampiljko kot odtis ustvarjalnosti, truda in ljubezni.

Nada Vodušek, oblikovalka, radijska voditeljica in performerka

 

Knjigo lahko naročite tu – knjiga Hudo preprosto