Milano 2015, pastelne barve v novih vlogah

Pastelne barve v prenovljeni vlogi in igri kontrastov.

Pastelne barve so modne že nekaj let. Kljub vsemu to ni bila le muha enodnevnica, ki bi se nanašala le na dekoracije in dodatke za dom. Pastelne barve so se namreč vrinile tudi v najbolj konservativne prostore našega doma – kuhinjo in spalnico. Njihovo nežnost letos krepijo zanimivi kontrasti, pri podjetju Lago so jih predstavili v kombinaciji z naravnim, komaj obdelanim lesom. Na primer pri posteljnem vzglavju.

pastelne_barve_milano_2015_spalnice pastelne_barve_milano_2015_spalnice
pastelne_barve_milano_2015_spalnice

Tudi v kuhinji v zelenem pastelnem odtenku, ki nas spominja na barvo oljke, so spodnje omarice oblekli v razgibane lesne teksture, ki dodajajo drznost nežnim barvam.

pastelne_barve_milano_2015_kuhinje

Pastelne barve se dalje poigravajo s pudrastimi barvnimi kombinacijami opreme za dnevno sobo, tudi tukaj so zanimiv kontrast lesene površine in dodatki v etno slogu.

pastelne_barve_milano_2015_dnevnesobe pastelne_barve_milano_2015_dnevnesobe

Skandinavske hiše so pastelne barve že pred nekaj leti prevzele kot vodilne barve. Letos jih najdemo na bolj nenavadnih kosih, kot je ta gugalnica Me&U danske hiše Softline.

pastelne_barve_milano_2015_dnevnesobe

Instagram @Katherine_Hansel

Nika Zupanc je svojo kolekcijo za Sé obogatila z novimi medeninastimi stoli v mehkih pastelnih odtenkih.

pasteli_stoli_nikazupanc

Naslanjači in stoli v rožnatem. Še posebej zasijejo s kančkom zlatih odsevov. Stanovanjska postavitev Christine Rudolph za Republic of Fritz Hansen.

pastelne_barve_milano_2015_dnevnesobe

Rožnata, pudrasta, peščeni odtenki. Prav tako pri Fritzu Hansenu.

pastelne_barve_milano_2015_dnevnesobe

Enake pudraste odtenke najdemo spet pri Tomu Dixonu, le da dobijo tukaj še zanimiv rdeč poudarek.

pastelne_barve_milano_2015_dnevnesobe

Pri danski hiši Normann Copenhagen so po več kolekcijah, v katerih so prevladovali sivi odtenki, prav tako stavili na rdečo, ki stopa v dramatična razmerja z rožnato.

pastelne_barve_milano_2015_dnevnesobe

Rdeča se predstavlja v odtenku, ki nas popelje na Daljni vzhod. Prav pri Fritzu Hansenu so ga poimenovali Opium Red, ki spominja na dekadenčno razkošje Šanghaja iz 30. let.

pastelne_barve_milano_2015_dnevnesobe

Pastelne barve so torej še vedno modne, vendar jim po možnosti dodajmo še močen poudarek, kot je na primer surovi les, kovina ali izrazite barve.

Tekst: JS
Foto: Republic of Fritz Hansen, Normann Copenhagen, Tom Dixon, Lago