Ideje za novoletno darilo – Karmen Mlinar – Hirkani

Novoletne želje nam predstavlja Karmen Mlinar, tudi blogerka.

Karmen Mlinarblogerka, snovalka   spletnih projektov, ki jih tudi  spravi v življenje. Zaljubljena v deskanje, tek, likovno umetnost, dizajn v vseh oblikah in glasbo. Poje v zboru. Zna povezovati ljudi. Mama štirih otrok – kaj si taka ženska želi za novoletno darilo?

Tako pravi: “Najljubšemu sem pred leti dostavila podoben spisek želja za novoletna darila, ker mi je bilo dosti tega, da sem dobivala darila, ki jih nisem potrebovala ali  mi niso bila všeč. Vem,  grdo se sliši, ampak čez praktičnost ga pač ni. Ob hiši, polni otrok, in polni zaposlenosti si seveda želimo predvsem nematerialnih stvari, ker se z leti nabere reči in te se potem še nesramno spremenijo v kramo in lovilce prahu. Vseeno pa kar ne morem odstraniti sobnega kolesa iz dnevne sobe, ker v meni še vedno tli upanje, da ‘jutri pa zares začnem’.«

1. Pogrnjeno

“Na kuhinjski mizi imam rada lep prt in vazo s cvetjem. Pa skledo s sadjem. Najlepši prti so tisti, ki jih kleklja naša babi. Okej, mislim, da najprej potrebujem res veliko mizo. Seveda prti pri nas ne zdržijo dolgo. Komaj ga pogrnem, ga že kdo polije s sokom ali popaca na kakršenkoli način (flomastri, barvice, kuliji, smrklji, čokolada … –  vstavi poljubno). Zato bi bil kakšen dodaten prt nadvse priročen.”

2. Copatastično

Fotografija: Mojca Janželj Tomažič

“Tiste, ki jih že imam in sem jih dobila za rojstnodnevno darilo, so že pošteno zmatrane. Copate nosim zelo redko, ponavadi zjutraj, ko se še ne morem privaditi na kruto realnost vstajanja izpod toplega kovtra. Nežen vonj po sivki, ko  z njimi tiho stopam po hiši, me popelje na morje, na Hvar. Dobiš jih pri Kaaiti.”

3. Pospravljeno in razprašeno

“Knjige imam povsod. Naložene so na kupe, po vseh možnih kotih, mizah, policah, dvojno naložene na trenutne knjižne police, ki se šibijo pod težo. Idealna knjižna omara bi bila takšna, da bi imela steklena vrata, da bi se na knjigah manj nabiral prah. Ikea.”

4. Ženska nečimrnost

“Nakita sploh ne nosim, niti poročnega prstana ne. Zato, ker takoj dobim alergijo. Nakit mi niti ni preveč všeč, verižice in uhani sploh ne. Ne bi imela pa nič proti majhnemu FreyWillovemu pirsingu v popku. Oh, ne obstaja? Potem bi bila v redu tale zapestnica. Pa ne za pirsing! Takšno bi lahko nosila čez rokav pulija.”

5. Branje brez prahu

“Kindle! Tudi e-knjig se mi je nabralo že preveč in po vseh računalniških diskih in telefonih.

Napisala sem še šesto in sedmo željo, ampak bo bolje, da preneham. Potem sem se spomnila še na širokokotni objektiv, pa na fleš in … stop! Pa lepe praznike vam želim in veliko uresničenih želja!”

Blogerka Karmen Mlinar, ženska zanimivih idej in uresničitev, nam je predstavila svoje želje za novoletno darilo – morda pa jih bo cel kup, tudi nepričakovanih?