Zavijanje daril v zlatem in naravnem

Darila skrbno izbiramo, zato jih tudi skrbno zavijmo!

Izbrati primerno darilo za vsakega obdarovanca je podvig, ki ga ne gre pokvariti z malomarnim zavijanjem – za najbolj skrbno izbrana darila se potrudimo z usklajenim in izvirnim zavijanjem!

 

 

Izbrali  smo “ferrari” med čokoladnimi bomboni, izvrsten pravi čaj in knjigo, v katero verjamemo – tehtnost daril bomo podkrepili z zlatim ovojnim papirjem. Ne s težko, bleščečo zlato, ampak z nežnim zlatim nadihom. Kot antipod zlati pa so trakovi in okraski, saj so v naravnih barvah.

 

 

Darilo lahko klasično zavijemo, lahko pa se igramo z gubami ali celo s plisiranjem.

 

Namesto da bi trak križno ovili okrog darila in ga zgoraj zavezali v pentljo, smo en konec skrito zalepili v gubo in trak dvakrat spiralno ovili okrog ovoja, potem pa smo drugi konec prav tako skrito zalepili. Še srček iz umazano belega blaga, ki smo ga sami sešili, pritrdimo na darilo, pa je!

 

 

Klasično zavito knjigo dekorirajmo z zvezdo, zraven pa privežimo še okrasek iz lesa. Kupili smo ga na stojnici ljudskega rezbarja s Kočevskega. Obdarovanec bo obesek in zvezdo lahko obesil na smrečico.

 

 

V redu, oglata darila se lahko zavije, kaj pa valjasta, kot so razne doze in steklenice, ali celo mehka, kot so rokavice, šali, kape?

 

 

Ne zapletajmo preveč, enostavno ovijmo kos papirja okrog valja. Če imamo čas in smo spretni, ga lepo zgubajmo zgoraj in spodaj, lahko pa oba konca tudi stisnemo, da dobimo obliko bombona. Če pa tega ne zmoremo, ne bo nič narobe, da se ena od ploskev vidi, le pozornost speljimo na ličnejšo stran. Spiralno ovit trak in zvezdasti janež sta dovolj dekorativna.   Tudi mehka darila v enostavnem ovoju dostojanstveno prenesejo kakšen neraven rob ali neželeno gubo, vtis pa zlahka popravimo z ljubkim okraskom.

 

 

Novoletna darila so zavita: isti papir, podobni okraski, pa vendar je vsako drugačno – kot se razlikujejo obdarovanci.

 

 

Foto: KB