Dobra ideja: vezeni stol

Reciklaža gobelinov na način Johana Lindsténa – upanje za slovenske stene!

 
Novo leto je neusmiljeno z nami in iščemo dobre ideje, ki bi nam pokazale svet z drugega zornega kota. Gobelini – priznajte, tudi vi imate doma kakega! Po možnosti delo trepetavih dekliških prstkov iz sredine sedemdesetih let, motiv: vezilja v črno-beli tehniki. Iz dna srca podarjeno pranonino umetninico, motiv: sončni zahod na Flamskem.  Ali ste celo sami izvezli Bralko, Jadrnico v nevihti, Zadnjo večerjo? Potem ste jih uokvirili …
 
 
… in po četrt stoletja je čas za reciklažo. Da bi bilo celo vašemu rasnemu mačku pod častjo ležati na njem, zato da ga boste kvečjemu odvrgli v smetnjak? Preden storite to nepovratno, grešno dejanje, poglejte, kako jih je recikliral mladi  Johan Lindstén iz Stockholma.
 
Vezeni stoli: Sanje o idiličnem kraju
 
“Ure in ure, dneve in dneve, tedne in tedne, leta in leta so ženske starejših generacij prebile ob vezenju, da bi ujele idilične prizore. Mnoge so ob njih sanjarile,  da so del tega življenja  življenja z lepo rdečo kočo ob vodi in Bambi bdi nad njimi. Ti šivi in sanje so za večino ljudi pozabljeni in so jih zavrgli. Moji stoli  pa jih znova obujajo in  povzdigujejo te zapostavljene umetnine, obnavljajo  dolgo izgubljeno sentimentalno vrednost.”  Dva iz ekskluzivne serije  vezenih stolov sta bila lani  naprodaj  v galeriji Pascale v Stockholmu, ali sta bila kupljena in za kakšno ceno, o tem splet molči.
 
Preden se nekateri bralci tega bloga v gnusu odvrnete od mladčevega ustvarjanja, poglejte še te stole.
 
 
Pa luči.
 
 
No, vidite, mulc, ki je sicer solidno izobražen oblikovalec, je čisto spodoben minimalist, ni pa imun proti čustvom, predvsem  pa ima zlato srce. Zato zna ceniti neštete ure vbadanja, da nastane ena taka srčkana slikca, kakršno imate tudi vi na steni – kaj boste z njo?