Dekorativni netopirji in kozarci

Mogoče ne boste podlegli noriji ob ameriški noči čarovnic, kljub temu vam bo simpatična dekoracija prišla prav še kdaj drugič.

Konec oktobra se vsaj Američani začnejo maskirati in se strašiti, ko praznujejo noč čarovnic. Če želite tudi vi narediti tematsko zabavo, vam predstavljamo dva hitra trika. Kako narediti netopirje in kako okrasiti kozarce.

 

halloween_dekoracije_decoration_netopirji

 

Potrebujete

  • črn trši papir
  • raznobarvne samolepilne papirje
  • škarje
  • vrvico
  • pisane trakove (v črnih in oranžnih tonih)

Iz črnega papirja izrežite netopirje.

 

halloween_dekoracije_decoration

 

Z lepilnim trakom jih nalepite na vrvico in obesite. Nato iz raznobarvnih dekorativnih trakov izrežite zastavice in tudi te nalepite na vrvico.

 

halloween_dekoracije_decoration

 

Iz samolepilnega papirja izrežite oči in usta, ki jih potem nalepite na kozarce. Bodite izvirni, tako da se bodo obrazi razlikovali med seboj in bodo vaši gostje lažje spet našli svoj kozarec.

 

halloween_decoration_dekoracije

Igrajte se z oblikami kozarcev in raznimi grimasami.

halloween_decoration_dekoracije

Dodajte še zanimive slamice, oranžen napitek (da se izognete obilici dodatkov v industrijskih pijačah, lahko tokrat pripravite korenčkov napitek) in črno-bele prtičke. Zanimive vzorce lahko izdelate tudi z domačimi žigi.

halloween_decoration_dekoracije

Tako torej, okraski za halloween so pripravljeni, zdaj pa ugasnite luči, prižgite sveče in v zasedi pričakujte svoje goste. Pazite le, da vas ne bodo prehiteli in vas še bolj prestrašili.

Ideja, izvedba in fotografira: Mateja Dobravec