Noč čarovnic

Letošnja zabava za otroke in odrasle v času Halloweena (noči čarovnic).

Konec oktobra se začnejo zbirati čarovnice, pravijo, da naj bi plesale na Kleku in tam načrtovale svoje čarovniške podvige. Nekatere kujejo načrte, kako bodo v februarju zavojevale pustne povorke, druge ne znajo čakati in svojo zabavo organizirajo že zadnji dan oktobra. K tem smo pokukali na priprave pred velikim dogodkom.

 

Čarovnice se zberejo v svoji čarobni kuhinji, pripravijo si napitke in si sešijejo nove klobuke, izdelajo bučke za dekoracijo ter kopico nalepk za svoje nove zvarke, ki jih pijejo čez zimo.

V čarobni kuhinji imajo vse, kar potrebujejo: čarovniški lonec, prikupne klobuke in netopirje, zalogo posušenih zelišč in navodila za kuhanje zvarkov.

Čarovnice  so svoj prostor opremile primerno zabavi za noč čarovnic, od zanimivh knjig s starodavnimi recepti, netopirji in pajki.

Male čarovnice se v kuhinji zabavajo s svojimi igračami. Prav odlično je biti čarovnica!

 

Potrebujete: čarovniški klobuk in nalepke (navodila zanje najdete na www.dominstil.si), čarovniški lonec, posušena zelišča, pajke in netopirje, pajčevino, bučke iz modelirne mase ter zabave željne otroke in odrasle.

Veliki čarovniki in čarovnice se lahko posladkate s kavnimi napitki, male coprnice in coprniki pa s slivovimi sladicami.